Live form validation – umístění

Aishak
Člen | 30
+
0
-

Zdravím,

na web jsem nyní nahodil live form validation („GitHub“: https://github.com/…m-validation). Vše funguje, error zprávy se zobrazují.

Bohužel se zprávy v DOM vloží na míst, kde je mít nechci. Takto se to nyní generuje:

<div class="input">
	<input type="text" id="email" n:name="email" />
	<span id="email_message" class="help-block text-danger">Tady nechci mít error hlášku</span>
	<label for="email">E-mail</label>
</div>

a zprávu mi to hodí mezi input a label. Jenom upřesním, že label a input opravdu musí být takto oddělen a v tomto pořadí.
V tomto případě „span“ obsahující chybovou zprávu bych potřeboval umístit až za „label“. To se mi bohužel nedaří.

Nevíte prosím vás někdo jak by se to dalo co nejjednodušeji upravit? Cílem je to mít takto:

<div class="input">
	<input type="text" id="email" n:name="email" />
	<label for="email">E-mail</label>
	<span id="email_message" class="help-block text-danger">Tady chci mít error hlášku</span>
</div>

Děkuji :)

Editoval Aishak (23. 2. 2019 19:06)

Badaboom
Člen | 33
+
0
-

Zkusil bych tohle?

showMessageClassOnParent: 'input'

Nebo přepsat metodu, která se stará o navěšení té hlášky. Vše je to v tom krátkém README.

Aishak
Člen | 30
+
0
-

Děkuji za radu, ale to jsem již zkoušel. Nakonec jsem to vyřešil přímo zásahem do metody, kde stačilo změnit

parentEl.insertBefore(messageEl, el.nextSibling);

na

parentEl.insertBefore(messageEl, el.nextSibling.label);

Editoval Aishak (23. 2. 2019 20:32)

Badaboom
Člen | 33
+
0
-

Ok. Jen pro doplnění – v rychlosti jsem to zkoušel a mně to s defaultním nastavením navěsí error message správně na konec obalujícího elementu, tzn. za label.

Verzi jsem zkoušel tu z CDN 1.8.1.

Editoval Badaboom (23. 2. 2019 20:40)

Aishak
Člen | 30
+
0
-

Tak je to asi problém v 1.9

Vyzkouším ještě 1.8.1

Díky :-)