Adresovanie parent komponent inych nez child komponent
- FantomX1
- Člen | 3
Ahoj, vsimol som si ze ked komponenta existuje v generalnom kontexte, pri
signalizovani handlera sa vykonava kontrola ci container obsahuje v „child“
poli property ->components v url predanu komponentu ktorej sa ma adresovat
signal. Inak hodi chybu Component with name does not exist
, i ked
komponenta existuje, len ne ako child.
Avsak v mojom pripade je komponenta obalena kompoziciou, a neni childom ale parentom(ma handlera) toho, kde sa vykresluje a vsadepritomnou kontrolou nette overuje uz v sablone. Zda sa ze signal mozem odoslat len child komponente podla kontextu kde sa vykresluje? Alebo sa to da i inak? Diky
Teda v lokalnom kontexte komponentu nenaslo
<a href="{link gridVerifyFiles:preview! , 'item' => $item['name']}" >
i ked workaroundom ku generalnemu kontextu sa mi podarilo dopracovat cez globalParams
<a href="{plink Dashboard: , 'do' => 'gridVerifyFiles-preview', 'gridVerifyFiles-item' => $item['name']}" >
je mimochodom spomenuta tema globalnych parametrov niekde v dokumentacii? Zatial som sa k tomu v dokumentacii nemohol dopatrat.
PF: mozno by sa hodilo pridat k clankom v dokumentacii komentare, a skorej by sa tak vysvetlilo uzivatelmi ake veci tam este pripadne chybaju. Vdaka.
Editoval FantomX1 (11. 1. 2019 14:44)
- FantomX1
- Člen | 3
Prvy i druhy kod pouzivam, len prvy nefunguje, v ramci sablony child komponent Ublaboo datagrid (jej parent je moj gridVerifyFiles), a vypisujem cez ublaboo datagrid build in- column template, cize template sablona patri Ublaboo datagrid child komponente. A moja komponenta ‚gridVerifyFiles‘ je parent Ublaboo a pouziva kompoziciu nie dedicnost, ale to tu asi nehra rolu, rolu hra to, ze su komponenty attachovane, aby Nette dokazalo adresovat „prebublat“ spravu (preparsovat handler) konkretnej komponente v hierarchii.
DashboardPresenter > gridVerifyFiles > Ublaboo datagrid
Momentalne sa mi zda, aby som upresnil titulok threadu, ze ide adresovat len
child komponenty zo sablony komponenty, komponentku vonkajsiu, alebo parent
komponentu tradicnym link
makrom adresovat asi nejde
<a href="{link gridVerifyFiles:preview! , 'item' => $item['name']}" >
, jedine pomocou absolutneho plink s do
workaroundom
<a href="{plink Dashboard: , 'do' => 'gridVerifyFiles-preview', 'gridVerifyFiles-item' => $item['name']}" >
z toho isteho umiestnenia oba postupy.
Editoval FantomX1 (11. 1. 2019 15:06)