PHP 7.3 ajax formulare problem

dlxko
Člen | 3
+
0
-

Ahojte,

Po prechode na PHP 7.3 mam problem s formularmi zasielanymi cez ajax,
vysledok Ajax poziadavky vracia v Safari:
Failed to load resource: Sieťové pripojenie bolo stratené.
https://pastebin.com/ZRvMMfZJ

Ked sa nasledne pokusim zavolat formular znova vrati tuto warning
https://uloz.to/…9C/chyba-pdf

Ked vratim znova na PHP 7.2 vsetko ide v poriadku
V chrome rovno hodi ten warning

Composer show
https://pastebin.com/DJuHPbaH

Editoval dlxko (8. 12. 2018 20:34)

Petr Parolek
Člen | 455
+
0
-

Ahoj, nejsi jediný, zkoušel jsem testovat nové php 7.3 a taky jsem se setkával s častým, výpadkem spojení. Zajímavé, že testy fungovali dobře

Editoval ppar (8. 12. 2018 21:01)

dlxko
Člen | 3
+
0
-

Divny je aj ten warning, skusal som to debugnut ale vyzera to na nejaky problem vo FW,
podozrive je aj to unknown type … asi si musime pockat na nejake fixy na toto,
ale tak radsej reportujem mozno @DavidGrudl coskoro vyriesi :) ma potom u mna pivo :D

Editoval dlxko (8. 12. 2018 22:14)

Milo
Nette Core | 1283
+
+2
-

V PHP 7.3.0 je bug v opcache při použití ArrayAccess. Těžko se odhaduje, co všechno může způsobit. Pokud se vám tohle nepovede odizolovat, nezbude asi nic jiného, než počkat na 7.3.1.

https://forum.nette.org/…u-na-php-7-3#…

Milo
Nette Core | 1283
+
+1
-

@dlxko Zkus vypnout opcache, jestli to přestanete padat.

dlxko
Člen | 3
+
0
-

Vyzera to ze fakt je problem aj tuna sposobeny opcache.
Dakujem.

Petr Parolek
Člen | 455
+
0
-

u php 7.3.1 mám stále problém při zaplou OPCache. :(

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

@ppar Ty samé chyby jako @dlxko ?

Petr Parolek
Člen | 455
+
0
-

částečně, padá PHP prohlížeč ukáže spojení přerušeno jako u první verze 7.3.0

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Potřeboval bych k tomu detaily, abych to mohl zkusit zreprodukovat. PHP verze + Apache modul/CGI/FastCGI?, OS, padá jen AJAX?, jaká JS knihovna atd…

Petr Parolek
Člen | 455
+
0
-

mám normálně vagrant homestead ubuntu 16.04 a apache mod_php

Editoval ppar (14. 1. 2019 15:35)

Milo
Nette Core | 1283
+
+1
-

A odpovědi na ostatní dotázané?

Petr Parolek
Člen | 455
+
0
-

ublaboo datagrid, nette.ajax.js. Nedaří se mi chybu zreprodukovat na sandbox like ukázce. Vždycky mi to jede. Ale můj infoprmační systém nechce jet.

Petr Parolek
Člen | 455
+
0
-

zajímavé chyby v logu, když vypnu debug mode, když je zaplý, tak spojení přerušeno

[2019-01-14 16-14-13] PHP Warning: PDOStatement::fetch() expects parameter 2 to be int, object given in  /home/vagrant/projects/pp-is/vendor/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Driver/PDOStatement.php:140  @  https://is.local/settings/general
[2019-01-14 16-14-13] PHP Warning: Illegal offset type in /home/vagrant/projects/pp-is/vendor/instante/bootstrap-3-renderer/src/Utils/PlaceholderHtml.php:28  @  https://is.local/settings/general
[2019-01-14 16-14-13] PHP Warning: Illegal offset type in /home/vagrant/projects/pp-is/vendor/instante/bootstrap-3-renderer/src/Utils/PlaceholderHtml.php:30  @  https://is.local/settings/general

Nainstalované balíčky:

beberlei/assert                     v2.9.6
beberlei/DoctrineExtensions         v1.1.5
contributte/scheduler               v0.2.1
dg/adminer-custom                   v1.16.0
doctrine/annotations                v1.6.0
doctrine/cache                      v1.8.0
doctrine/collections                v1.5.0
doctrine/common                     v2.10.0
doctrine/dbal                       v2.9.2
doctrine/event-manager              v1.0.0
doctrine/inflector                  v1.3.0
doctrine/instantiator               1.1.0
doctrine/lexer                      v1.0.1
doctrine/orm                        v2.6.3
doctrine/persistence                v1.1.0
doctrine/reflection                 v1.0.0
dragonmantank/cron-expression       v1.2.1
fabpot/goutte                       v3.2.3
gamee/php-code-checker-rules        v1.0.1
guzzlehttp/guzzle                   6.3.3
guzzlehttp/promises                 v1.3.1
guzzlehttp/psr7                     1.5.2
hamcrest/hamcrest-php               v2.0.0
honzavaclavik/testbench             dev-feature/nextras-migrations cf15c1e
instante/bootstrap-3-renderer       2.0.2
instante/extended-form-macros       1.0.0
instante/utils                      1.3.1
jean85/pretty-package-versions      1.2
kdyby/annotations                   v2.5.0
kdyby/console                       v2.7.1
kdyby/doctrine                      v3.3.1
kdyby/doctrine-cache                v2.6.2
kdyby/doctrine-dbal-batchimport     dev-master d361daa
kdyby/events                        v3.1.2
kdyby/fake-session                  v2.1.0
kdyby/nette-session-panel           dev-master 637530a
kdyby/strict-objects                v1.0.0
kdyby/translation                   dev-master 6b0721c
latte/latte                         v2.4.8
mockery/mockery                     1.2.0
myclabs/php-enum                    1.6.4
nette/application                   v2.4.13
nette/bootstrap                     v2.4.6
nette/caching                       v2.5.8
nette/component-model               v2.4.0
nette/di                            v2.4.14
nette/finder                        v2.4.2
nette/forms                         v2.4.9
nette/http                          v2.4.10
nette/mail                          v2.4.6
nette/neon                          v2.4.3
nette/php-generator                 v2.6.4
nette/reflection                    v2.4.2
nette/robot-loader                  v3.1.0
nette/safe-stream                   v2.3.3
nette/security                      v2.4.4
nette/tester                        v2.1.0
nette/tokenizer                     v2.3.0
nette/utils                         v2.5.3
nextras/mail-panel                  dev-master 790008b
nextras/migrations                  dev-master 5970eda
nextras/secured-links               v1.4.0
nikic/php-parser                    v3.1.5
ocramius/package-versions           1.3.0
phpstan/phpdoc-parser               0.2
phpstan/phpstan                     0.9.2
phpstan/phpstan-nette               0.9
phpstan/phpstan-strict-rules        0.9
psr/http-message                    1.0.1
psr/log                             1.1.0
symfony/browser-kit                 v4.2.2
symfony/config                      v4.2.2
symfony/console                     v4.2.2
symfony/contracts                   v1.0.2
symfony/css-selector                v4.2.2
symfony/dom-crawler                 v4.2.2
symfony/filesystem                  v4.2.2
symfony/finder                      v4.2.2
symfony/inflector                   v4.2.2
symfony/options-resolver            v4.2.2
symfony/polyfill-ctype              v1.10.0
symfony/polyfill-mbstring           v1.10.0
symfony/property-access             v4.2.2
symfony/translation                 v4.2.2
tracy/tracy                         v2.5.5
ublaboo/datagrid                    dev-v5.x-custom e761f48
ublaboo/responses                   v1.0.7
webchemistry/forms-multiplier       v2.0.4

Editoval ppar (14. 1. 2019 16:24)

Petr Parolek
Člen | 455
+
0
-

https://github.com/…rine-sandbox , zkoušel jsem i se přihlásit do sandboxu a po pokusu o přihlášení na mě vyběhne:

Warning
preg_quote() expects parameter 1 to be string, unknown given search► skip error►
Source file

File: .../vendor/nette/utils/src/Utils/Strings.php:372

362:
363:
364:        /**
365:         * Strips whitespace.
366:         * @param  string  UTF-8 encoding
367:         * @param  string
368:         * @return string
369:         */
370:        public static function trim($s, $charlist = self::TRIM_CHARACTERS)
371:        {
372:            $charlist = preg_quote($charlist, '#');
373:            return self::replace($s, '#^[' . $charlist . ']+|[' . $charlist . ']+\z#u', '');
374:        }

EDIT: chyba se projevuje i při pokusu o přihlášení na nette/sandbox v2.4.9 běžící na PHP 7.3.1 . Vypadá to, že je nové PHP jaksi zabugováno, aspoň teda na ubuntu 16.04 LTS

Editoval ppar (14. 1. 2019 18:19)

adamko23
Člen | 5
+
+1
-

Milo napsal(a):

A odpovědi na ostatní dotázané?

tiež mám rovnaký problém … PHP-FPM 7.3.1 (FastCGI) + nginx 1.15.8 bežiaci na ubuntu 18.04.1 LTS, nette nahodené cez composer najnovšia verzia nette a jeho komponent 2.4.0 a po odoslaní ľubovoľného formuláru v ktorom sa nachádza input type text, mi vráti rovnakú chybu …
preg_quote() expects parameter 1 to be string, unknown given

a áno tiež niektoré načítanie stránky mi skončí na 502 Bad Gateway
samozrejme vypnutím opcache to funguje, ale predsa je to vec čo nechcem vypínať…

Editoval adamko23 (27. 1. 2019 15:23)

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Dík za připomenutí, kouknu na to.

Milo
Nette Core | 1283
+
0
-

Nemůžu to zreprodukovat. Testuji to sice na Debianu, ale to by snad mělo být jedno. Odkud berete balíčky s PHP 7.3.1? sury.org?

Možná to souvisí s https://bugs.php.net/bug.php?…, který má být opraven v 7.3.2.

adamko23
Člen | 5
+
0
-

Milo napsal(a):

Nemůžu to zreprodukovat. Testuji to sice na Debianu, ale to by snad mělo být jedno. Odkud berete balíčky s PHP 7.3.1? sury.org?

Možná to souvisí s https://bugs.php.net/bug.php?…, který má být opraven v 7.3.2.

no je možné ze to s tým súvisí :) no mne to nefunguje na docker tomto image
je to ubuntu, ale na dev servery mám rovnakú php verziu s debianom (žiaden docker) a tam tá istá app funguje, neviem či je problém práve v tom ubuntu, ešte sa snažím aby som mal rovnaké všetky extension či to niektorá z nich nerieši :) dám potom vedieť inač php verzia rovnaká a opcache na tom deve je nastavené úplne rovnako

Editoval adamko23 (28. 1. 2019 14:43)

adamko23
Člen | 5
+
+1
-

ok tak zisťoval som a porovnával tie rozdiely po jednom extension a došiel som k tomu že to robí php-xdebug po odstránení všetko funguje v poriadku … viete to otestovať ešte ďalší čo máte tento problém, alebo sa to tým vyriešilo iba u mňa ? :) dík

prípadne @Milo môžeš to skúsiť nainštalovať či ti to tiež prestane fungovať :)

  • edit: akurát čítam na xdebug webe že vydali beta verziu čo je prvá verzia podporovaná php 7.3, tak to nemôžem čakať že posledná stable verzia bude fungovať v pohode :)

Editoval adamko23 (28. 1. 2019 16:37)

Milo
Nette Core | 1283
+
+1
-

@adamko23 Ano, dělá to Xdebug. Zapnu ho a hned to začne padat.

adamko23
Člen | 5
+
0
-

ešte niečo z to tých internetov

If you want to use OPcache with » Xdebug, you must load OPcache before Xdebug.

ale ešte som to neskúšal :)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

xdebug pro php 7.3 je stejně pořád v beta fázi, takže cokoliv se může ještě změnit

Petr Parolek
Člen | 455
+
0
-

po update na PHP 7.3.2 vypadá vše už ok