Composer, update na 2.4 , nabízí 3.x.x

MW
Člen | 626
+
0
-

Zdravím a prosím o radu.

Snažím se na jednom projektu aktualizovat na poslední NETTE. Upravil jsem tedy composer.json :

"require": {
        "php": ">= 5.6",
        "nette/nette": "^3.0",
        "h4kuna/ares": "^1.0",
        "nextras/forms": "^2.0",
        "nextras/datagrid": "^3.0",
        "zenify/modular-latte-filters": "^0.1.2"
    },
    "minimum-stability": "dev",

tedy by mě to mělo aktualizovat na poslední verzi do ver. 3 tedy <3.0, je to tak?

A já dostávám hlášku:

Problem 1
    - nette/neon v3.0.0-beta1 requires php >=7.0 -> your PHP version (5.6.31) does not satisfy that requirement.
    - nette/neon 3.0.x-dev requires php >=7.0 -> your PHP version (5.6.31) does not satisfy that requirement.
    - nette/nette 3.0.x-dev requires nette/neon ^3.0 -> satisfiable by nette/neon[3.0.x-dev, v3.0.0-beta1].
    - Installation request for nette/nette ^3.0 -> satisfiable by nette/nette[3.0.x-dev].

Nechci neon 3.0.xxxxxx stačí mě poslední 2×, tedy 2.4.3, jestli se nepletu.
Min stability nic nemění.

Kde dělám chybu prosím?

Mimochodem pokud to rozepíši na jednotlivé komponenty NETTE/xxxx tak me to stále cpe 3.x.x a Bety.

Moc díky

ForestCZE
Člen | 209
+
-2
-

Já teda nevím, jestli nepíšu hloupost, ale proč to nastavuješ ručně? Nestačí se dostat do složky projektu a dát příkaz:
composer update ?

ali
Člen | 342
+
+1
-

zapis ^3.0 ti bude stahovat balicky v rozmezi 3.0.0 >= 3.9.*

MW
Člen | 626
+
0
-

ali napsal(a):

zapis ^3.0 ti bude stahovat balicky v rozmezi 3.0.0 >= 3.9.*

Tak teď jsi mě dostal .. díky :)
Nějak jsem si blbě vyložil dokumentaci.
Je moc velký vedro :) Moc díky !

"vendor/package": "^1.3.2", // >=1.3.2 <2.0.0

Editoval MW (19. 7. 2018 15:58)

MW
Člen | 626
+
0
-

ForestCZE napsal(a):

Já teda nevím, jestli nepíšu hloupost, ale proč to nastavuješ ručně? Nestačí se dostat do složky projektu a dát příkaz:
composer update ?

Samozřejmě, ale tento příkaz vykonává update a mě onu hlášku. Musíš nastavit verze ;)