Selection do associativního pole

kiCkZ
Člen | 153
+
0
-

Zdravim,

chci se zeptat, zda je nějak možné udělat z Nette\Database\Selection associativní pole, které bude mít název sloupců jako klíč a hodnotu klasicky k němu přiřazenou.

Selection

$selection = $this->database->table('posts');

Jelikož potřebuji ověřovat název sloupce a podle toho pak navěsit další funkci.

Díky

Mistrfilda
Člen | 76
+
0
-

Ahoj,

koukni na https://doc.nette.org/…ase/explorer#… – konkretne metodu fetchPairs().

	$selection = $this->database->table('posts')->fetchPairs('posts_id');

Editoval Mistrfilda (14. 7. 2018 21:00)

kiCkZ
Člen | 153
+
0
-

Mistrfilda napsal(a):

Ahoj,

koukni na https://doc.nette.org/…ase/explorer#… – konkretne metodu fetchPairs().

	$selection = $this->database->table('posts')->fetchPairs('posts_id');

fetchPairs mi určitě nepomůže, mam v té tabulce více sloupců a potřebuji u jednoho udělat podmínku a ostatní podle ID vrátit zpět do pole, tak aby byla modifikována jen jedna hodnota.

Editoval kiCkZ (14. 7. 2018 21:09)

Tharos
Člen | 1030
+
0
-

Nevyřešila by to funkce iterator_to_array?

GEpic
Člen | 562
+
+1
-

jsou sice 2 hodiny ráno a moc nerozumím tvému dotazu, ale:

$selection = $this->database->table('posts')->fetchAssoc('id=');

?

Editoval GEpic (15. 7. 2018 2:10)

kiCkZ
Člen | 153
+
0
-

GEpic napsal(a):

jsou sice 2 hodiny ráno a moc nerozumím tvému dotazu, ale:

$selection = $this->database->table('posts')->fetchAssoc('id=');

?

Gepicu díky moc, to bylo to řešení :)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

To je to stejny jako fetchPairs('id'), ne?

GEpic
Člen | 562
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

To je to stejny jako fetchPairs('id'), ne?

@CZechBoY Nene, pairs (páry) ti udělají vždy klíč ⇒ jedna hodnota (sloupec), fetchAssoc vrací associativní pole dle tvého zápisu, a zápis (path) id= zajistí, že klíč bude hodnota ze sloupce ID, a hodnota bude asociativní pole se všemi sloupci.

Editoval GEpic (16. 7. 2018 9:04)

janpecha
Backer | 75
+
0
-

@GEpic to sice ano, ale pokud se ve fetchPairs neuvede parametr $value, měl by se tam vložit celý řádek (viz https://api.nette.org/…ers.php.html#262). Takže pokud nepotřebuješ vyloženě asociativní pole, tak fetchPairs('id') by mělo taky fungovat.

Editoval janpecha (16. 7. 2018 11:07)

GEpic
Člen | 562
+
0
-

@janpecha good point, to mě nikdy nenapadlo, ani mrknout se do api, z názvu „fetchPairs“ mě bylo jasné vždy key ⇒ value, teď koukám že není povinný ani jeden parametr.