Ukládání obrázků – DB či FS
- cafesk8
- Člen | 103
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na doporučení jakým způsobem by bylo lepší/rychlejší ukládat/načítat obrázky. Uživatel vytvoří inzerát a v rámci formuláře nahraje 1 – 5 fotografii. Teď přemýšlím, zda by bylo efektivnější pouze obrázky přejmenovat na něco typu ID_INZERATU-NAZEV_SOUBORU.jpg a vše ukládat do jedné složky a při zobrazení inzerátu potom podle ID_INZERATU pomocí Finderu fotografie najít a vypsat anebo by bylo lepší při odeslání formuláře vytvořit např. složku INZERATY/ID_INZERATU a poté vypsat všechny soubory z této složky. Dále mě ještě napadá, zda by bylo lepší si do DB k inzerátu uložit také např. cestu k fotografiim, že by to zrychlilo/unsnadnilo práci s Finderem.
Nebo něco úplně jiného? Jak byste to řešil Vy?
Děkuji za konstruktivní komentáře.
- Tharos
- Člen | 1030
Já bych metadata k těm obrázkům určitě ukládal do samostatné tabulky. Moje schéma by vypadalo zhruba následovně:
+------------------+
| advertisement |
+------------------+
| id |
+------------------+
+------------------+
| image |
+------------------+
| id |
| advertisement_id | – Cizí klíč do tabulky advertisement
| filepath | – Tady by bylo například to /public/35398723/bar.jpg
| width |
| height |
| alt |
+------------------+
Určitě bych takhle evidoval i width
, height
a
alt
, protože to se může hodit při generování img
elementů…
No a pak bych v té tabulce určitě měl i další metadata, určitě nějaké pořadí, datum nahrání, pravděpodobně MIME typ…
Editoval Tharos (19. 6. 2018 12:47)
- cafesk8
- Člen | 103
Tharos napsal(a):
Já bych metadata k těm obrázkům určitě ukládal do samostatné tabulky. Moje schéma by vypadalo zhruba následovně:
+------------------+ | advertisement | +------------------+ | id | +------------------+ +------------------+ | image | +------------------+ | id | | advertisement_id | – Cizí klíč do tabulky advertisement | filepath | – Tady by bylo například to /public/35398723/bar.jpg | width | | height | | alt | +------------------+
Určitě bych takhle evidoval i
width
,height
aalt
, protože to se může hodit při generováníimg
elementů…No a pak bych v té tabulce určitě měl i další metadata, určitě nějaké pořadí, datum nahrání, pravděpodobně MIME typ…
Díky za tip :)
Editoval cafesk8 (3. 10. 2018 15:09)