Další php skript v document_root nezávislý na Nette, ale využívající jeho výhody

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
forkman
Člen | 72
+
0
-

Přiznám se, že jsem nepřišel na asi nejlepší předmět, ale můj problém je následující.
Mám v document_root další soubor vedle index.php a to img.php, ten se má chovat jako obrázek a mám ho na stránce na počítání statistik přístupů. Problém je v tom, že pokud do toho img.php includuju index.php, vypíše se mi logicky default presenter a jeho default action. Problém je v tom, že bych v img.php rád používal dibi a třídu, která dědí od Object a kvůli zahájenému výstupu nemůžu nastavit hlavičky, ani cookie. Už je na mě asi pozdě, ale jak můžu docílit toho, aby to fungovalo podle mých představ? :-)

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Includneš si do toho img.php Nette a dibi a můžeš s tím pracovat nezávisle na té aplikaci.

Ovšem pozor – jestli ti to bude zpracovávat každý načítaný obrázek, tak načtení frameworku je IMHO pro server docela fuška a dělat to více než 1× za požadavek je zbytečnost.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Musíš ohlídat, aby se nespustil řádek $application->run(); v bootstrap.php includovaném z index.php. Nejlépe nějakou podmínkou, můžeš třeba kontrolovat existenci nějaké konstanty (funkce defined).

Jod
Člen | 701
+
0
-

require_once loader.php, dibi.min.php .. či to je nejaký problém?