Datagrid + Bootstrap – responsivita

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
spulakk
Člen | 6
+
0
-

Zdravím,
narazil jsem na zajímavý problém, mám Ublaboo Datagrid a v něm na sloupcích např.:

->addAttributes(["class" => "col-4"])

Dokud jsem na FHD monitoru, všechno funguje bez problémů, dokonce je tabulka i správně responsivní, ale jakmile se stránka zobrazí na jiném zařízení s jiným rozlišením (notebook, mobil, tablet), první sloupec, který má „col-1“, se roztáhne přes většinu tabulky a zbylé se smrsknou ke straně.
Viewport je nastavený klasicky na device-width a už si vůbec nevím rady. Věděl by někdo co s tím?
Datagrid je verze 5.5.6, Bootstrap 4.1.1 který si Datagrid sám natáhl přes Bower.

Předem děkuji za odpovědi.

Editoval spulakk (17. 5. 2018 12:24)

IJVo
Člen | 39
+
0
-

Možná to bude chtít přidat ke ‚col-4‘ ještě i ‚col-sm-4‘, případně i další.

Viz. v dokumentaci Bootstrap https://getbootstrap.com/…layout/grid/#…

spulakk
Člen | 6
+
0
-

Bohužel beze změny.

Grid breakpoints are based on minimum width media queries, meaning they apply to that one breakpoint and all those above it
(e.g., .col-sm-4 applies to small, medium, large, and extra large devices, but not the first xs breakpoint).

Z tohohle chápu, že když mám nastavenou tu nejmenší kategorii, mělo by to platit pro všechny.

GEpic
Člen | 566
+
0
-

Použití gridu (tzn. řádků / sloupců [row, col]) (který se zobrazuje pomocí flexboxu – display: flex;) není uzpůsobeno pro použití s tabulkou, která se vykresluje prostě jako tabulka. (display: table-row a display: table-cell pro sloupečky) – tzn není možnost tabulku plně optimalizovat pro mobilní zařízení protože bez většího zásahu nebudeš schopný vykreslit sloupečky jakkoliv pod sebe. Responsivní tabulky bez nějakého JS řešíme pomocí table-responsive-* tříd, kdy se povolí overflow po horizontální ose a pod tabulkou se zobrazí scrollbar. Popř. můžeš určité sloupečky na mobilech úplně vypustit, ale to pak ztrácí datagrid význam.

Editoval GEpic (17. 5. 2018 20:38)

spulakk
Člen | 6
+
0
-

To tedy znamená, že bych musel buď celý datagrid překopat na klasickou html tabulku nebo nepoužívat ty „col-“ třídy?