Jak nastavit SSL šifrování na celou aplikaci?
- Ondřej Mirtes
- Člen | 1536
Stačí všem routám dát jako třetí parametr
IRouter::SECURED
. Pokud už v nějaké nějaký parametr máš,
tak ho spoj pomocí bitového OR (|
).
- deric
- Člen | 93
tak ještě jednou…
Petr Motejlek napsal(a):
Nette si přesměruje URI na nezabezpečenou verzi, nepodařilo se mi to přepsat
Ondřej Mirtes napsal(a):
Stačí všem routám dát jako třetí parametr
IRouter::SECURED
. Pokud už v nějaké nějaký parametr máš, tak ho spoj pomocí bitového OR (|
).
díky moc, bitové OR jsem neznal. Ještě jedna drobnost, na localu nemám nastavené šifrování a ani ho nepotřebuju. Je možné nějak jednoduše nastavit (nejlépe v config.ini) šifrování v závislosti na ENVIRONMENT?
- Petr Motejlek
- Člen | 293
IMHO to nejde přímo. Buď si uděláš tam, kde ty routy nastavuješ, nějaký
<?php
if (Environment::isProduction()) {
// udělej routu s SECURE
} else {
// udělej route bez SECURE
}
?>
Teoreticky by jsi třeba mohl v config.ini mít i proměnnou, do které by sis uložil ty bity, které chceš těm routám předávat a pak je použil přes Environment::getConfig(‚routeBits‘)
- deric
- Člen | 93
Petr Motejlek napsal(a):
(…)
právěže jsem nechtěl mít router na dvou místech. to už se mi víc líbí něco takovéhoto:
$router[] = new Route('<? index\.php|>', array(
'presenter' => 'Front:Default',
'action' => 'default',
), Route::ONE_WAY | Environment::isProduction() ? IRouter::SECURED:NULL
);
- Petr Motejlek
- Člen | 293
deric napsal(a):
Petr Motejlek napsal(a):
(…)právěže jsem nechtěl mít router na dvou místech. to už se mi víc líbí něco takovéhoto:
$router[] = new Route('<? index\.php|>', array( 'presenter' => 'Front:Default', 'action' => 'default', ), Route::ONE_WAY | Environment::isProduction() ? IRouter::SECURED:NULL );
Jasně, tomu rozumím, proto jsem psal, že to nejde přímo ;). Co jsem měl namysli jako druhé řešení, je nahradit (Environment::isProduction() ? IRouter::SECURED : NULL) něčím jako Environment::getConfig(‚routeBits‘) a v config.ini si do té proměnné uložit IRoute::SECURED nebo null ;)
Editoval Petr Motejlek (9. 12. 2009 14:40)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Ano. Opravdu krásné řešení. A David jednoho nedělního rána změní hodnotu oné konstanty na něco zcela jiného, updatuješ si Nette a jsi v koncích…a ne a ne dohledat, kde je zakopaný pes. Proto jsou přeci konstanty konstantami, abychom nepouživali konstantní hodnoty, které v důsledku konstantní být nemusí :-)
Máš snad něco osobního proti ternárním operátorům? Snad ne ;-)
- Ondřej Brejla
- Člen | 746
Dle postu výš (o 2) si to tak právě nejspíš nepoužíval. A dle postu výš (o 1 ;-) si prohlásil, že ternární operátor tvůj problém opravdu neřeší :-) A teď píšeš, že ho používáš :-)
Každopádně to není podstatné. Jen jsem chtěl, aby si se vyvaroval nepěkných konstrukcí, které by ti v budoucnu mohly činit jen a pouze potíže. To se podařilo, funkcionality si dosáhl, takže vše je v nejlepším pořádku :-)
- deric
- Člen | 93
Ondřej Brejla napsal(a):
Dle postu výš (o 2) si to tak právě nejspíš nepoužíval. A dle postu výš (o 1 ;-) si prohlásil, že ternární operátor tvůj problém opravdu neřeší :-) A teď píšeš, že ho používáš :-)
Každopádně to není podstatné. Jen jsem chtěl, aby si se vyvaroval nepěkných konstrukcí, které by ti v budoucnu mohly činit jen a pouze potíže. To se podařilo, funkcionality si dosáhl, takže vše je v nejlepším pořádku :-)
pardon, spatne jsem se vyjardil. chtel jsem jenom jenom napsat, ze nemuzu ulozit posledni parametr primo do configu. nemam ten zdrojak u sebe, tak uz si to moc nepamatuju