Pouziti $_SESSION v Nette

Piticu
Člen | 93
+
0
-

Ahoj vsem,

je mozne v nette pouzit globalni promenu $_SESSION. Pokud ano, jak na to? Potrebuji dostat session do nejakyho pluginu, presneji do CKFinder, abych mohl vybrat ruzne slozky.

Dekuji

Editoval Piticu (22. 3. 2018 17:36)

duke
Člen | 650
+
0
-

Něco k tomuto se řešilo zde. Použiješ-li mnou doporučovanou úpravu skriptu kcfinder/core/class/uploader.php v onom diskusním vláknu, budeš moci normálně použít:

$KCFinderSession = $this->session->getSection('KCFINDER');
$KCFinderSession->uploadURL = $uploadUrl;
$KCFinderSession->uploadDir = $uploadDir;

$KCFinderSession->disabled = FALSE;

Nejspíš ale můžeš i obejít Nette/Http/Session a používat přímo:

$_SESSION['KCFINDER']['uploadURL'] = $uploadUrl;
// atd.

… s obvyklým nastavením KCFinderu, ale v tomto případě je třeba zajistit, aby PHP session byla v té době již správně nakonfigurovaná.

Piticu
Člen | 93
+
0
-

Nakonec jsem to nejak vyresil. Akorat ja v /core/ nemam ani slozku class ani soubor uploader.php

Edit Ted jsem si vsimnul, ze KCFinder je jiny plugin.

duke napsal(a):

Něco k tomuto se řešilo zde. Použiješ-li mnou doporučovanou úpravu skriptu kcfinder/core/class/uploader.php v onom diskusním vláknu, budeš moci normálně použít:

$KCFinderSession = $this->session->getSection('KCFINDER');
$KCFinderSession->uploadURL = $uploadUrl;
$KCFinderSession->uploadDir = $uploadDir;

$KCFinderSession->disabled = FALSE;

Nejspíš ale můžeš i obejít Nette/Http/Session a používat přímo:

$_SESSION['KCFINDER']['uploadURL'] = $uploadUrl;
// atd.

… s obvyklým nastavením KCFinderu, ale v tomto případě je třeba zajistit, aby PHP session byla v té době již správně nakonfigurovaná.

Editoval Piticu (22. 3. 2018 21:57)

duke
Člen | 650
+
0
-

Piticu napsal:

Nakonec jsem to nejak vyresil. Akorat ja v /core/ nemam ani slozku class ani soubor uploader.php

Moje chyba. KCFinder je free alternativa k CKFinderu.

Piticu
Člen | 93
+
0
-

Bojoval jsem s tim cely vcerejsek :D. Ted nastesti funguje, tak nehodlam to zmenit s KCFinder. :)

duke napsal(a):

Piticu napsal:

Moje chyba. KCFinder je free alternativa k CKFinderu.

duke
Člen | 650
+
0
-

Piticu napsal:

Bojoval jsem s tim cely vcerejsek :D. Ted nastesti funguje, tak nehodlam to zmenit s KCFinder. :)

No když se ti chce za to platit… (pokud tedy nehodláš porušovat jejich licenční podmínky…).

Piticu
Člen | 93
+
0
-

Nabizi i nejakou demo verzi. Sice ma nejake omezeni a vyskakuje tam otravna sprava ze je to demo, ale doufam ze je to casove neomezene. Dekuji za KCFinder. Mozna nakonec to zmenim, kdyz to je Free.

duke napsal(a):

Piticu napsal:

No když se ti chce za to platit… (pokud tedy nehodláš porušovat jejich licenční podmínky…).