Nextras ORM – repository orderBy s NULL hodnotami na konci

Čamo
Člen | 786
+
0
-

Zdravím,
prosím vás je možné napísať nad repozitárom príkaz $collection->orderBy(['this->nextVisit' => 'ASC']), ktorý bude radiť NULL hodnoty na koniec výsledku? V podstate potrebujem urobiť toto:

SELECT * FROM table_t ORDER BY CASE WHEN some_date IS NULL THEN 1 ELSE 0 END, some_date ASC

Dúfam, že to bude možné. Díky.

Editoval Čamo (8. 1. 2018 18:56)

hrach
Člen | 1834
+
0
-

@Čamo https://github.com/…m/issues/213 – zatim ne – tedy aspon jednoduse. Ale muzes si napsat jednoduchou custom funci a pak to pouzit cca $collection->applyFunction(OrderNullLasts::class, 'this->nextVisit', 'ASC')

hrach
Člen | 1834
+
0
-

Jinak prosim (info i pro ostatni), oficialni podpora je GitHub/Slack Pehapeckari – Nextras channel :)

Čamo
Člen | 786
+
0
-

hrach Prosím ťa, tá kustom funcia je vlastne čo? Je niekde nejaká dokumentácia ako to urobiť? Ten zápis $collection->applyFunction(OrderNullLasts::class, 'this->nextVisit', 'ASC') som nepochopil. A potrebujem aby to vrátilo Collection kôli datagridu https://ublaboo.org/…/data-source#…

PS: Nieje toto lepší kanál ako Slack? Vzhľadom k vyhľadávačom? A Nextras chanel tam nevidím…

Editoval Čamo (9. 1. 2018 10:00)

GEpic
Člen | 562
+
0
-

PS: Nieje toto lepší kanál ako Slack? Vzhľadom k vyhľadávačom? A Nextras chanel tam nevidím…

Neni to lepší i přesto že už si z tohoto fóra tady dělá každej českej stackoverflow…

Čamo
Člen | 786
+
0
-

GEpic Ja nič lepšie ako Stackoverflow nepoznám a vždy najprv hľadám cez vyhľadávač. Nejako nechápem akú inú úlohu by malo fórum plniť. A radšej by som dostal najprv odpoveď na otázku než na PS.

hrach Prosím ťa, tá kustom funcia je vlastne čo? Je niekde nejaká dokumentácia ako to urobiť? Ten zápis $collection->applyFunction(OrderNullLasts::class, ‚this->nextVisit‘, ‚ASC‘) som nepochopil. A potrebujem aby to vrátilo Collection kôli datagridu https://ublaboo.org/…/data-source#…

Editoval Čamo (9. 1. 2018 14:24)

hrach
Člen | 1834
+
0
-

@GEpic @DavidGrudl se kdysi vyjadril, ze se mu to moc nelibi a presunul vsechny veci LeanMapperu do dibi fora. /shrug