HTTPS presmerovani na HTTP

kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

Zdravim

chci se zeptat jak je to s SSL u Nette, na novem projektu jsem nic nastavovat nemusel, ale zrovna jsem nasazoval HTTPS na serveru a u jednoho starsiho webu mi to porad hazelo smycku redirectu, uz jsem byl zoufaly tak jsem prihodil do Routy Route::SECURED a najednou to funguje.

Chapu tedy spravne, ze od verze 2.4 uz se tento flag nemusi pouzivat ?

A jeste je tu spousta diskuzi ohledne rewriteConds, modalnich oken s https atd atd, chapu spravne ze se jedna o presmerovani pomoci htaccess, neboli pokud mam na virtualhostu natvrdo Redirect / https://example.com/ nemusim nic vic resit ?

Diky za info.

F.Vesely
Člen | 368
+
0
-

Ano, od 2.4 uz Route::SECURED nemusis pouzivat. Presmerovani bys mel spravne provadet na webovem serveru. V .htaccess radeji misto Redirect pouzij

RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

Diky za odpoved. No ne, jde mi o nastaveni na serveru, procetl jsem o tom par diskuzi a vyslo mi z toho ze idealni volba je ve vritualHostu nastavit Redirect. Jak to resis na serveru ty ?

Edit:

Jde o to, ze kdyz vhostu ktery posloucha na portu 80 nastavim toto

ServerName www.example.com
ServerAlias example.com *.example.com
Redirect / https://example.com

Zde jde jen o to, ze kdyz zadam www.example.com, tak ho redirectne na https://example.com a www vynecha. Je mi to osobne jedno, jen nevim jestli by to nemohlo mit treba nejakej negativni vliv na vyhledavace.

Editoval kleinpetr (20. 12. 2017 23:40)