Problém s verzováním nette projektu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Odehnal Šimon
Člen | 9
+
0
-

Dobrý den,
mám problém s verzováním mého projektu na gitlabu. Vše se mi verzuje OK až na složku vendor. Moje složka vendor na gitlabu obsahuje poize .htaccess a web.config. Jelikož neobsahuje autoloader a jiné potřebné knihovny, tak aplikace nejde spustit.
Postup, kterým přidávám commity.

cd .../cms
git add .
git commit -m "Pls přidej vendor složku"
git push

Nevíte někdo, jestli je chyba v těch příkazech nebo někde jinde?
(Ano, jsem si jistý, že moje složka vendor v pc obsahuje i něco víc než web.config a .htaccess)

Mysteria
Člen | 797
+
+3
-

Nemáš tam někde soubor gitignore, ve kterém je nastaveno, že se složka vendor bude ignorovat?

Odehnal Šimon
Člen | 9
+
0
-

Ahoj, když ve windows vyhledám „gitignore“, tak mi to vyhází textové soubory bez názvu. Ano, tyto soubory se nacházejí ve složce …/vendor, mám je smazat?
obsah jednoho z nich

vendor/
composer.lock
phpunit.xml

Editoval Odehnal Šimon (30. 7. 2017 10:33)

CZechBoY
Člen | 3608
+
+1
-

jo. pokud chces verzovat neco z .gitignore tak to musis odstranit z .gitignore.

.gitignore je soubor se seznamem ignorovanych souboru/slozek pro git repozitar.

Dan Hundrt
Člen | 74
+
+1
-

Vendory, stejne jako node_modules, bower_components by se nemely verzovat do gitu.

matopeto
Člen | 395
+
+5
-

Dan Hundrt napsal(a):

Vendory, stejne jako node_modules, bower_components by se nemely verzovat do gitu.

Ja to osobne verzujem, nie je potom problem rozbehat projekt bez dostupnosti netu/composeru/boweru a vratit sa ku ktorejkovek verzii, ktora uz nemusi byt nikde dostupna. Ale je to zavisle na projekte nie kazdy to potrebuje.

matopeto
Člen | 395
+
0
-

Inac samozrejme ked checkoutnes projekt a nemas verzovany vendor, co nema (tak som pochopil), tak pusti composer install, a ten ti doinstaluje potrebne kniznice

CZechBoY
Člen | 3608
+
+2
-

ale musis pak verzovat composer.lock, jinak nebudes vubec vedet co nainstalovat za verze

matopeto
Člen | 395
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

ale musis pak verzovat composer.lock, jinak nebudes vubec vedet co nainstalovat za verze

To som nejako predpokladal ze to tak je :)