Vypsání příspěvků v továrně

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
luboshnedy
Člen | 25
+
0
-

Zdravím mám takový problém mám továrnu – WrtitePostsFactory ve které mam tuto metodu

public function test() {
       $el = Html::el('div');
       $strong = $el->create('strong', 'Nette');
       return $strong;
    }

A tuto metodu potřebuju zavolat v default.latte. Problém je, že vůbec nevím jak to propojit nejspíše nějak přes presenter, ale nějak nemůžu přijít na to jak… Takže budu rád za každou pomoc díky moc :)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

To je tovarna ke komponente? Nebo k cemu ji pouzivas?

luboshnedy
Člen | 25
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

To je tovarna ke komponente? Nebo k cemu ji pouzivas?

Díky moc za odpověď. No právě já moc nevim jak na to… Zkrátka potřebuju abych v této metodě test vygeneroval nějaký html kód a právě nevím jestli to musím dělat přes komponentu… Nebo jak.. Takže jsem celkem mimo :D A právě bych potřeboval radu jak to udělat

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

tak html píšeš v šabloně… jestli chceš vypsat html jako proměnnou tak ji musíš sestrojit přes Html třídu. pak klasicky přes echo/{$promenna} vypíšeš.

luboshnedy
Člen | 25
+
0
-

Chápu jak to myslíš. :) Ale já jsem dostal toto zadání – přemístění výpisu projektů do komponenty. Takže by to mělo být přes komponentu promiň.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

OK, tak potom si přečti jak udělat komponentu a její šablonu a tak.
Něco málo tady https://doc.nette.org/…n/components

luboshnedy
Člen | 25
+
0
-

Díky za odpověď. Hele takhle to mám teďka mám Presenter ve kterém si vytvořím komponentu a ta má šabolnu ale mě bylo řečeno, že to mám udělat přes tu komponentu bez šablony právě…

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

A proc?
Co ta komponenta vypisuje?

luboshnedy
Člen | 25
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

A proc?
Co ta komponenta vypisuje?

Mám to zkrátka zadaná a mám to udělat.. Ta komponenta nebo metoda by měla vypisovat nějaké html proto ten příklad s tou metodou test a já potřebuji tu metodu test zavolat nějakým způsobem v šabloně, aby se mi vypsal požadovaný html kód

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

No a potřebuješ teda mít celej render přes Html nebo použiješ i latte? Nechápu moc s čím potřebuješ pomoct :-)

Jestli chceš jen zavolat funkci tak zkus helpery/filtry. https://latte.nette.org/cs/#…

luboshnedy
Člen | 25
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

No a potřebuješ teda mít celej render přes Html nebo použiješ i latte? Nechápu moc s čím potřebuješ pomoct :-)

Jestli chceš jen zavolat funkci tak zkus helpery/filtry. https://latte.nette.org/cs/#…

Zkusím to vysvětlit lépe promiň… Potřebuju, aby mi komponenta předala do šablony nějaký html kód. Například budu mít nějakou komponentu, kde bude zápis:

public function createComponentTest() {
       $el = Html::el('a')->href('#')->setHtml('link');
       return $el;
    }

V šabloně by tento zápis vypadal takto:

<a href="#">Link</a>

A já chci aby v šabloně nebylo todle: <a href=„#“>Link</a> ale nějakym způsobem předána ta metoda s tim html kódem.. snad jsem to vysvětlit dobře.. Díky moc za pomoc

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

no tak bud muzes pres komponentu a render bude obsahovat

echo (string)$el;

nebo si udelas filtr a na nejaky promenne aplikujes ten filtr.

Porad ale nechapu proc to resit takhle debilne…

luboshnedy
Člen | 25
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

no tak bud muzes pres komponentu a render bude obsahovat

echo (string)$el;

nebo si udelas filtr a na nejaky promenne aplikujes ten filtr.

Porad ale nechapu proc to resit takhle debilne…

Jo super dík moc pomocí tý komponenty to de děkuju :) Je to debilní no ale já to tkhle prostě musim udělat… :D