Jak překládat routy v překladu efektivněji než pro každý překlad routu?
- theacastus
- Člen | 81
Zdravím,
co jsem hledal tak jsem došel k Route::FILTER_TABLE ale asi jsem marnej nebo co, prostě mi umřela po tom co jsem přidal tabulku krom prezeterům i akcím…
Aktuální výřez z RouterFactory.php
$front = new RouteList('Front');
$front[] = new Route('/info', 'About:default');
$front[] = new Route('/dilnicky', 'Workshop:default');
$front[] = new Route('/dilnicky/<id>', 'Workshop:show');
$front[] = new Route('/tabory', 'Camp:default');
$front[] = new Route('/tabory/detail/<id>', 'Camp:show');
$front[] = new Route('/akce/<id>', 'Event:article');
$front[] = new Route('/akce/stranka/<day>', 'Event:article');
$front[] = new Route('/krouzky', 'Course:default');
$front[] = new Route('/krouzky/den/<day>', 'Course:day');
$front[] = new Route('/krouzky/oddeleni/<section>', 'Course:section');
$front[] = new Route('/novinky/clanek/<id>', 'Blog:article');
$front[] = new Route('/novinky/stranka/<page>', 'Blog:page');
$front[] = new Route('/<presenter>/<action>[/<id>-<page>-<slug>]', 'Blog:default');
$router[] = $front;
Rout není málo a přemýšlím zda to tak nechat nebo ne, fungují – to ano, ale dá se to napsat líp si myslím… minimálně čistěji, ne ?
Díky
- theacastus
- Člen | 81
Myiyk napsal(a):
Mohl by pomoci doplněk https://componette.org/…atic-router/
Jestliže na to dobře koukám, tak by to mělo fungovat v RouterFactory společně s routami tam a zůstane mi platný „fallback“ <presenter>/<action>/[<id>] ?
- theacastus
- Člen | 81
Jak tak na to koukám, daly by se přes StaticRouter z Nextras generovat třeba nějaké „custom linky“ ?
Nějaké odkazy které by bylo uložená v DB, ideálně je cachovat, ale to řeším až v šabloně…
Šlo by to přidat rovnou do RouterFactory nebo je lepší napsat nějaké ty filtrIn, filtrOut funkce, popř. celý vlastní router ?
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Jak tak na to koukám, daly by se přes StaticRouter z Nextras generovat třeba nějaké „custom linky“ ?
StaticRouter umí pro každou dvojici (presenter, action) jenom jednu URL, což je dost zásadní omezení.
Má ale dost jednoduchý zdrojový kód, takže dobře slouží jako základ pro vytvoření vlastního routeru.