dvojité spouštění presenteru

karol
Člen | 3
+
0
-

Dobrý den,

nechápu jednu věc. V javascriptu mám kód, ve kterém složím adresu a tu přiřadím iframe atributu src :

adresa = 'http://aplikace/www/Vyberdata/provedukon?par1=1223&par2=2234' ;
.
.
obsah.setAttribute('src', adresa);

Když to takto udělám, tak jsem zjistil, že se mi presenter spustí dvakrát. Když tuto adresu vezmu a vložím do prohlížeče a „odentruju“, tak se korektně spustí jen jednou. Když jej F5 reloadnu tak také korektně jen jednou.

Nevíte proč to tak je a jak se dá tento problém odstranit?

Děkuji za odpověď.

GEpic
Člen | 562
+
+2
-

Nepoužívej iframe, jde to i bez nich. Iframe je peklo ze všech pohledů, jak říkáš načítá se 2× (stránka + iframe), poté blbě se odlazuje a má špatné dopady na SEO. Iframe jsem použil naposledy na základní škole a to jen proto, že jsem musel.

Editoval GEpic (10. 4. 2017 0:06)

karol
Člen | 3
+
0
-

Zdravím všechny.
Před 3mi týdny jsem zde popisoval problém dvojitého spuštění presenteru.
Připojuji nově zjištěné skutečnosti, aby si dle mne dost lidí ušetřilo čas a nervy.

Obecně lze říci, že ke dvojitému spuštění dochází pokud název presenteru neobsahuje vsechna malá písmena.
Pokud je v názvu presenteru nějaké velké písmeno, pak je název upraven tak, že před velké písmeno se dá znak „-“ a dojde k přesměrování.

Otázka tedy zní kde tento přepis vzniká a jak jej odstranit. Dle mne jsou zde dvě možnosti:

1. buďto nastavení .htaccess
nebo
2. obecná vlastnost routeru

Nevíte tedy čím a jak se dá ovlit case-sensitive tak, aby velikost písmen nehrála roli a tím pádem nedocházelo k přesměrování na „opravenou“ adresu?
Jediné těžkopádné řešení by bylo přejmenovat presentery na malá písmena a tím pádem asi i odkazy.

Díky za odpověď.

Editoval karol (1. 5. 2017 12:29)

CZechBoY
Člen | 3608
+
+1
-

A proc generujes spatne adresy?

karol
Člen | 3
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

A proc generujes spatne adresy?

Pouze používám konvenci uvedenou zde v příkladech. A zde se pouzivaji velka i mala pismena v nazvech presenteru. Takže asi nebude problém v používání velkých a malých písmen v názvu presenteru a akcí

Editoval karol (1. 5. 2017 12:51)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

no jo, ale nette negeneruje url s velkyma pismenama