Jak přenést projekt na jiný server?
- AZJOL
- Člen | 34
Zdravím,
asi mě za takto hloupou otázku zavraždíte, nicméně dotaz zní:
Co všechno musím zkopírovat pro přenos projektu na jiný server? Vytvořil
jsem si klasicky composerem projekt na linuxu a nese název „foo“, tento
„foo“ soubor jsem zkopíroval na jiný server, ale po zadání adresy
stranka.cz/foo/www/index.php stránka vyhodila jen chybu. Kde je problém?
Je to můj první nette projekt, tak mě neukamenujte!
Díky za každou odpověď.
- greeny
- Člen | 405
Ahoj,
můj běžný postup při deployi na server je asi takovýhle:
- stáhnu si nové změny z gitu (
git pull
) nebo překopíruju pokud nepoužívám git - upravím config.local.neon, aby v něm byly aktuální a správné informace (hesla, nastavení, …)
- provedu migrace databáze (pokud nějaké jsou)
- smažu cache
Pokud ti nefunguje projekt, ve složce log by měla být vypsaná chyba proč se to stalo. Ta ti napoví nejvíc, co je špatně (případně pokud si s ní nebudeš vědět rady, tak ji sem můžeš hodit a my ti pomůžeme).
- JZechy
- Člen | 161
greeny napsal(a):
- upravím config.local.neon, aby v něm byly aktuální a správné informace (hesla, nastavení, …)
Na tohle mám vždycky config.local.neon v .gitignore a v gitu putuje pouze sample.
Jelikož jsou zde jenom údaje na databázi a SMTP, případně místní parametry tak se stejně nijak význačně nemění. A je to lepší, než to při každém pullu měnit. A když pak dělá víc lidí, tak se nestane to, že jeden zagituje druhému jiné údaje v localu.
- greeny
- Člen | 405
Já taky nemám config.local.neon v gitu :) ale tím „upravím“ sem myslel to, že třeba commit přidal Kdyby/Facebook, tak musím do config.local.neon přidat sekci „facebook“
JZechy napsal(a):
greeny napsal(a):
- upravím config.local.neon, aby v něm byly aktuální a správné informace (hesla, nastavení, …)
Na tohle mám vždycky config.local.neon v .gitignore a v gitu putuje pouze sample.
Jelikož jsou zde jenom údaje na databázi a SMTP, případně místní parametry tak se stejně nijak význačně nemění. A je to lepší, než to při každém pullu měnit. A když pak dělá víc lidí, tak se nestane to, že jeden zagituje druhému jiné údaje v localu.
- greeny
- Člen | 405
Schválně jsem dal jako příklad Kdyby/Facebook, tam jsou třeba parametry
appId
a appSecret
, což jsou nějaké klíče, ty
určitě nechceš mít commitlé v repozitáři :)
JZechy napsal(a):
@greeny a není na to lepší config.neon? Když přidám extension, automaticky to pak vezmeš i s pullem. Příjde mi ideální na local.neon po inicilizaci nesahat. Hlavně to pak je taky méně práce, když se něco přidá, že jo :)