Problém s Nette na Wedos VPS

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
curl6
Člen | 29
+
0
-

Ahoj,

pročetl jsem již mnoho diskuzí zde na fóru, ale žádná nevyřešila můj problém. Mám VPS u Wedosu, kde se snažím rozjet Nette.

Zkopíroval jsem soubory do adresáře public_html (nevím, jestli už to je dobře), tzn. mám adresářovu strukturu public_html/www, public_html/app atd. DocumentRoot je v public_html/www. Po otevření v prohlížeči to zahlásí Server Error, po zhlédnutí logu jsem objevil:

RuntimeException: Missing template file '/var/www/domena/public_html/app/FrontModule/presenters/templates/Error/4xx.latte'. in /var/www/domena/public_html/vendor/latte/latte/src/Latte/Loaders/FileLoader.php:41  @  http://domena/ @@  exception--2017-03-10--16-40--befe416421.html

Chápu význam té hlášky. Proto jsem zkopíroval adresář templates přímo do složky presenters. Zde je první problém – odhaduji s mapováním?

V configu je:

application:
	errorPresenter: Error
	mapping:
		*: App\*Module\Presenters\*Presenter

A druhý problém – po výše zmíněných krocích už zmizí 500, ale objeví se 404.

Routy vypadají takto:

public static function createRouter()
	{
		$router = new RouteList;

$router[] = $admin = new RouteList('Admin');
        $admin[] = new Route('[<locale=cs cs|en>/]admin/<presenter>/<action>[/<id>]', 'Homepage:default');

$router[] = $user = new RouteList('User');
        $user[] = new Route('[<locale=cs cs|en>/]user/<presenter>/<action>[/<id>]', 'Homepage:default');

$router[] = $front = new RouteList('Front');
        $front[] = new Route('[<locale=cs cs|en>/]<presenter>/<action>[/<id>][/<filter>]', 'Homepage:default');

return $router;
	}

Děkuji předem za každou radu.

JZechy
Člen | 161
+
0
-

@curl6 Nemáš na VPS linux? Pak bych prvně začal kontrolou velikostí písmen na té cestě. Taky jsem se takhle nachytal na linuxovém VPS.

Editoval JZechy (10. 3. 2017 16:51)

Altimit
Člen | 82
+
0
-
  • Jak máš to vpsko „udělané“ formou isp configu nebo vlastní instalace apache?
  • máš správně nastavený apache + rewrite engine?
curl6
Člen | 29
+
0
-

@JZechy @Altimit Díky oběma. Jednalo se o mou chybu v .htaccess. Vyřešeno.