Action se provede po ajax handle?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jarda256
Člen | 130
+
0
-

Ahoj, pořeboval bych pomoc. Mám presenter a tam nějaký detail, který mi zobrazí tabulku a v té jsou akční tlačítka, které spouští ajaxové handle metody např !deleteRow, takže mám handleDeleteRow($id). Podle životního cyklu komponenty https://doc.nette.org/…n/presenters#… by se mělo pro stát, že když kliknu na tlačítko, tak se spustí handleDeleteRow. A pak se mi presenter znovu vyrenderuje, ale řve to na mě, že v actionDetail mám proměnnou null (což normálně není). Do action by to vůbec nemělo sáhnout nebo se pletu? Předem díky za rady

igor.pocta
Člen | 100
+
0
-

Nejdřív se provede akce, poté signál. Máš v actionDetail parametr ID a stejný parametr i v handleDeleteRow?

Editoval igor.pocta (1. 3. 2017 19:06)

jarda256
Člen | 130
+
0
-

@igor.pocta Ano mám jak v action tak i v handle parametr id. Ale nějak nechápu proč se tedy provádí action když se volá hadle a pak by se mělo jít níž nebo takhle to nefunguje?

igor.pocta
Člen | 100
+
+1
-

jarda256 napsal(a):

@igor.pocta Ano mám jak v action tak i v handle parametr id. Ale nějak nechápu proč se tedy provádí action když se volá hadle a pak by se mělo jít níž nebo takhle to nefunguje?

To je prostě životní cyklus presenteru, je to tak správně. Zkus zaměnit parametr v handleRemoveRow za něco jiného, např. $row a v šabloně na něj odkazovat pomocí link!, row ⇒ $TvojeIdRadku

jarda256
Člen | 130
+
0
-

@igor.pocta Aha už to chápu. Děkuji moc za radu