Zprovoznění Kdyby/Facebook

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
curl6
Člen | 29
+
0
-

Ahoj,

snažím se zprovoznit Kdyby/Facebook, ale daří se mi to napůl. V Tracy mi to hlásí následující chybu: ErrorException: Nette\Utils\Html::add() is deprecated, use addHtml() or addText() instead.

A pokud použiji Login presenter přímo z dokumentace a zavolám metodu getUserByFacebookId(), jejíž definice je uvedena níže, nastává problém, že se neprovede žádný dotaz a zobrazí se, logicky, hláška Cannot read an undeclared property Nette\Database\Table\Selection::$user_id. Pokud v metodě používám query() metodu a dotaz definuji „ručně“, provede se správně.

public function getUserByFacebookId($facebook_id)
{
    return $this->database->table('users')->select('*')->where('facebook_id', $facebook_id);
}

Co mi uniká?

Isigarek
Člen | 74
+
0
-

Používáš staré nette. Stáhni si nové.

Chyba ti říká, že funkce html je stará a místo ní se používá addHtml

Editoval Isigarek (18. 2. 2017 12:28)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@Isigarek Právěže používá nový Nette a řve na něj, že doplněk používá starý metody.

curl6
Člen | 29
+
0
-

Isigarek napsal(a):

Používáš staré nette. Stáhni si nové.

Chyba ti říká, že funkce html je stará a místo ní se používá addHtml

Používám 2.4, co bych měl už používat jiného? Nebude to spíš chybou Kdyby/Facebook?

Při instalaci přes Composer vyskakuje hláška „Package kdyby/curl-ca-bundle is abandoned, you should avoid using it. Use composer/ca-bundle instead.“

Edit: Pardon, nevšiml jsem si příspěvku CZechBoYe. Má to tedy nějaké řešení? Popř. může mít tento problém dopad na neprovedení dotazu?

Editoval curl6 (18. 2. 2017 13:49)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Zrovna tohle je jen info o tom, že metoda bude v příští verzi odebrána, ale teď zatím funguje i přes varování.
Kdyby/Facebook v masteru by mělo být kompatibilní s Nette 2.4.
Změn si teda v composer.JSON verzi na ’@dev’ a spusť ’composer update’.