Jak na seznam odkazů na objekty oddělených čárkami
- Jenik
- Člen | 1
Dobrý den,
jsem úplný začátečník s Frameworkem, ale PHP až tak úplně ne a narazil jsem na problém. Omlouvám se, řešení tu jistě už někde je, ale nějak se mi nedaří v češtině hledat tak dobře jako anglicky…
Řekněme, že mám tabulku pánů a tabulku psů, přičemž každý pes má majitele. K nim mám presentery Pan:ukaz a Pes:ukaz. V presenteru Pan: Ukaz bych chtěl vypsat detaily o pánovi (jméno, adresa, věk výška, cokoliv…) a také seznam jeho psů jako seznam odkazů oddělených čárkami.
Umím si je přitáhnout pomocí ->related(), uměl bych vykreslit jejich seznam v šabloně jako
<span n:foreach="$psi as $pes" n:class="pes">
ale pak nebudou oddelení čárkou.
V čistém PHP bych si udělal metodu $pes->link, namapoval bych ji na pole objektů $pes a pak vypsal pomocí implode a v Nette by to samozřejmě šlo, ale chci se naučit „to do it the Nette way“.
Děkuji za rady
- ali
- Člen | 342
Asi nejrozumnejsi bude napsat si na to vlastni filter, kde to pole prezenes pres implode a nebo to udelat nejak takto:
<span n:foreach="$psi as $pes" n:class="pes">{$pes}{if !$iterator->isLast()}, {/if}</span>
Edit: tedka koukam do dokumentace a filter implode existuje, takze jednoduse pouzij
{$psi|implode:', '}
Editoval ali (14. 2. 2017 8:23)