Jak na seznam odkazů na objekty oddělených čárkami

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Jenik
Člen | 1
+
0
-

Dobrý den,

jsem úplný začátečník s Frameworkem, ale PHP až tak úplně ne a narazil jsem na problém. Omlouvám se, řešení tu jistě už někde je, ale nějak se mi nedaří v češtině hledat tak dobře jako anglicky…

Řekněme, že mám tabulku pánů a tabulku psů, přičemž každý pes má majitele. K nim mám presentery Pan:ukaz a Pes:ukaz. V presenteru Pan: Ukaz bych chtěl vypsat detaily o pánovi (jméno, adresa, věk výška, cokoliv…) a také seznam jeho psů jako seznam odkazů oddělených čárkami.

Umím si je přitáhnout pomocí ->related(), uměl bych vykreslit jejich seznam v šabloně jako

<span n:foreach="$psi as $pes" n:class="pes">

ale pak nebudou oddelení čárkou.

V čistém PHP bych si udělal metodu $pes->link, namapoval bych ji na pole objektů $pes a pak vypsal pomocí implode a v Nette by to samozřejmě šlo, ale chci se naučit „to do it the Nette way“.

Děkuji za rady

ali
Člen | 342
+
0
-

Asi nejrozumnejsi bude napsat si na to vlastni filter, kde to pole prezenes pres implode a nebo to udelat nejak takto:

<span n:foreach="$psi as $pes" n:class="pes">{$pes}{if !$iterator->isLast()}, {/if}</span>

Edit: tedka koukam do dokumentace a filter implode existuje, takze jednoduse pouzij

{$psi|implode:', '}

Editoval ali (14. 2. 2017 8:23)

Cars Tomas
Člen | 43
+
+5
-

Použij makro {sep}