Jak nezohledňovat lomítko v Route

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
argosovo
Člen | 54
+
0
-

Ahoj,
rád bych vytvořil adresu ve stylu
`
presenter/hledat/vlastnostTyp_hodnota_hodnota/vlastnostTyp2_hodnota_hodnota/VlastnostTyp3_hodnota/
`
rozlišení vlastností a jejich typů je natolik složité(přičemž je proměnlivý počet vlastností i jejich hodnot od 0 do cca 10), že bych mnohem raději vše co je za action (v tomto případě hledat) poslal do té dané action, kde si to zpracuji. Bohužel u Nette mají lomítka v routeru speciální význam a tak nevím jak napsat pravidlo, které je nebude zohledňovat a vše co je za action pošle dál… momentálně mám routu napsanou tak, že platí pouze do jednoho lomítka (i když by dle mého názoru měla platit pro vše):

<?php
        new Route('presenter/hledat/[<seo>]',array(
            'module'=>'Front',
            'presenter'=>'Presenter',
            'action'=>'hledatSeo'
        ));
?>

Našel by se někdo s dobrou radou? Děkuji

jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
0
-

viz https://doc.nette.org/…tion/routing#…

Default validation expression for path parameters is [^/]+, meaning all characters but a slash. If a parameter is supposed to match a slash as well, we can set the regular expression to .+.

Druhá možnost – a podle mě v návrhu čistší, protože pak presenter neřeší to, co řešit nemusí – je napsat si na tohle vlastní router

argosovo
Člen | 54
+
0
-

Děkuji, to nejspíš pomůže… musím říct, že z anglické verze mi to přišlo pochopitelnější, než česká, kterou jsem četl několikrát.. :) a nebo mi to konečně prostě „docvaklo“.