Nahrávání a správa příloh ke stránce v cms

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jarda256
Člen | 130
+
0
-

Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám cms kde mám nějaké akce, které spravuji tak, že mám editEventFormFactory a chtěl bych tam přidat 2 multiuploady (jeden na cz a druhý na en soubory pdf). A chtěl bych, aby to fugovalo jak pro nahrávání taky i pro správu. Jen vůbec netuším jak na to. Napadá mě, že budu muset mít v db tabulku files, kde bude k jakému eventu soubor patří a pak asi název a umístění souboru. Bohužel si nevím rady ani s nahráním souborů a stejně tak pa jejich spravování. Někde jsem se dočetl, že třeba fineuploader by mohl být dobrý, ale nevím jak ho dostat do formuláře v nette. Díky za rady

Altimit
Člen | 82
+
0
-

já to třeba řeším skrze databázi.
kde je vlastně id souboru, název, cesta, uid
Kdy uid je vlastně to dané id, které když ho někdo načte tak se mu zobrazí pouze dané soubory.
a nahrávání souboru dělám přes foreach kdy se soubory proženou přes můj systém kde je vlastně přejmenování, přesunutí, zapsaní do db. a na konci to dodělá podle klasiky flashmessage a reddir…

jarda256
Člen | 130
+
0
-

@Altimit a jak je v tom formu potom zobrazuješ k editaci?

Altimit
Člen | 82
+
0
-

pokud chceš editovat soubory jako smazat nebo zobrazit případně aktualizovat tak je to jednoduché kdy se v načtení komponenty s daným uid. Kdy ta komponenta načte dané soubory a pošle je do template a v té template si uděláš action butony (delete!, show).
to samé s formuláři kde si vytáhneš pomoci id data a ty pak upravuješ..

Tam ještě trošku záleží na tom, co chceš všechno dělat s těmi soubory.. :D