Nextras vlozenie DatePicker do formu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
cujan
Člen | 410
+
0
-

Caute
snazim sa pouzit DatePicker s Nextras..
nainstaloval som si ho cez composer, zaregistroval som v config.neon

ale ked ho chcem pridat do formu tak mi ho neponuka…

v com je problem?

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

IDEčko neví o tom, že si něco magicky přilinkoval. Budeš si tam muset dát nějakou berličku typ php-doc

/**
 * @method DatePicker addDatePicker($name, $label = null)
 */
class Form extends UI\Form
{
}

nebo něco na ten způsob.

Editoval CZechBoY (24. 1. 2017 13:07)

cujan
Člen | 410
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

IDEčko neví o tom, že si něco magicky přilinkoval. Budeš si tam muset dát nějakou berličku typ php-doc

/**
 * @method DatePicker addDatePicker($name, $label = null)
 */
class Form extends UI\Form
{
}

nebo něco na ten způsob.

myslel som, ze kedze to je cez composer vo vendor tak to naindexuje samo…podobne ako nette…

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

Pleteš dohromady dvě věci. Jedna z nich je instalace doplňku (ta bude funkční) druhá je ta, že ti IDE nenapovídá tu metodu, ale to nemá vliv na funkčnost doplňku, jenom prostě IDE neví, že taková metoda na formuláři existuje, protože nemá jak vědět, že existuje (ale můžeš mu to říct kódem nahoře).

cujan
Člen | 410
+
0
-

Mysteria napsal(a):

Pleteš dohromady dvě věci. Jedna z nich je instalace doplňku (ta bude funkční) druhá je ta, že ti IDE nenapovídá tu metodu, ale to nemá vliv na funkčnost doplňku, jenom prostě IDE neví, že taková metoda na formuláři existuje, protože nemá jak vědět, že existuje (ale můžeš mu to říct kódem nahoře).

oki a konkretne ho potom pridam ako?

lebo

$form->addDatePicker('aaa','aaa');

hodi chybu

Call to undefined method Nette\Application\UI\Form::addDatePicker().

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Registroval si DI rozšíření v config.neon?

cujan
Člen | 410
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

Registroval si DI rozšíření v config.neon?

ano podla navodu, podla dokumentacie…

Editoval cujan (25. 1. 2017 20:48)

GEpic
Člen | 562
+
0
-

Nebude snažší DatePicker vyřešit pouze na client side a neplést do toho zbytečně backend?

Nebo mi prosím někdo vysvětlete, k čemu je ta komponenta dobrá (tzn. jaká je její užitná hodnota)

Editoval GEpic (26. 1. 2017 7:57)

cujan
Člen | 410
+
0
-

GEpic napsal(a):

Nebude snažší DatePicker vyřešit pouze na client side a neplést do toho zbytečně backend?

Nebo mi prosím někdo vysvětlete, k čemu je ta komponenta dobrá (tzn. jaká je její užitná hodnota)

Cize co konkretne navrhujete? Trocha som to nepochopil…

CZechBoY
Člen | 3608
+
+1
-

@GEpic Že se třeba pokaždý nemusim řešit převod textu na \DateTime? Řešit furt validace atd.

@cujan Zkus smazat cache Configuratoru?

Editoval CZechBoY (26. 1. 2017 9:29)

GEpic
Člen | 562
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

@GEpic Že se třeba pokaždý nemusim řešit převod textu na \DateTime? Řešit furt validace atd.

@cujan Zkus smazat cache Configuratoru?

Client side dokáže krásně ošetřit i validaci – nedovolí zápis jiného / vlastního formátu a nutí člověka ťuknout na to datum v datepickeru. Takže tu máme tedy komponentu, která tvoří DateTime za tebe? Hezký. :)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@GEpic
Co vypnutej javascript? Nebo třeba odesílám form po API (jo takhle to můžu asi dělat jenom já :D)

GEpic
Člen | 562
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

@GEpic
Co vypnutej javascript?

ti v dnešní době vypne 99% internetu (je to asi stejné, jako bychom se bavili o podpoře webů pro IE 7, 8, 9), každopádně:

viz nextras/forms :

For Date(Time)Picker we recommend use DateTime Picker for Bootstrap. See JS init script.

Pořád tam ten JS bude, a nejen to, navíc jQuery

Nebo třeba odesílám form po API (jo takhle to můžu asi dělat jenom já :D)

i tak musíš form před odesláním zpracovat, ne? ten jeden řádek si myslím že není tak hardcore.

A díky tomu že si připíšeš tento jeden řádek, nepotřebuješ další závislost v podobně backend knihovny.

Editoval GEpic (27. 1. 2017 2:00)

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@GEpic
No když mám API pro mobil tak žádnej form nevykresluju (na webu) a javascript taky nepoužiju.

Nepoužívát knihovny jen proto, že to jsou knihovny/závislosti je zvláštní důvod. Proč by potom knihovny existovaly?

cujan
Člen | 410
+
0
-

@CZechBoY
inac ako nastavim, aby mi DatePicker posielal iba hodnotu datum?
a
este jedna vec, viem do databazy ulozit do stlpca typu datetime prazdnu hodnotu, proste ked pri vkladani zaznamu este neviem datum? resp. ako to riesit?

Editoval cujan (1. 2. 2017 10:25)

JZechy
Člen | 161
+
0
-

@GEpic odvážlivci bez JS se najdou (hodně se o tom vedou diskuse třeba na DJPW). Nehledě na to, že jistota je kulomet a obecně se spoléhat jen na client-side validaci není neprůstřelné, kde jaký vtipálek to může jakkoli obejít a nadělat ti pak bordel v aplikaci.

Pamatuji, když jsme dostali od externisty naprogramovaný košík a polovina funkčnosti byla řešená jen JS, na server pak mohla projít kde jaká kravina do objednávky (10 kusů za cenu jedné, atd.) a mohl být průser.

Editoval JZechy (1. 2. 2017 10:43)