Nette Values is out of Allowed Range
- MiamiB
- Člen | 4
Zdravím, mám takový problém, potřeboval jsem kvůli formuláři použít nasext dependent select box, vše mi funguje až na to, že když jsou v option value čárky, takže například text: „Praha 1, Dlouhá“, tak mi to vyhodí error , že Praha 1 is out of allowed range. Vystopoval jsem chybu k třídě ChoiceControl a konkrétně k této metodě: Každopádně ty values tam už chodí oříznutý a já vůbec nevím kde může být problém. Jsem začátečník, tak kdyby mi někdo poradil, byl bych rád. Díky
public function setValue($value)
{
if ($this->checkAllowedValues && $value !== NULL && !array_key_exists((string) $value, $this->items)) {
$set = Nette\Utils\Strings::truncate(implode(', ', array_map(function ($s) { return var_export($s, TRUE); }, array_keys($this->items))), 70, '...');
throw new Nette\InvalidArgumentException("Value '$value' is out of allowed set [$set] in field '{$this->name}'.");
}
$this->value = $value === NULL ? NULL : key([(string) $value => NULL]);
return $this;
}
- Oli
- Člen | 1215
Jen jsem to v rychlosti prolítl, ale zkus se zaměřit na tyhle řádky: https://github.com/…electBox.php#…. Používá se tam implode podle čárky a to by mohl být ten problém…
- MiamiB
- Člen | 4
Na to jsem také narazil. Ten implode však je asi jen proto, aby to mohl vypsat do té chybové hlášky v laděnce. Podle mě bude něco špatně v těch hodnotách co jde do podmínky, asi právě ten array_diff a tudíž to projde a vyhodí to exception. Každopádně to jsem asi stejně jako na začátku. Takže to bude asi tím, co je nad tou podmínkou v dané metodě. Ale díky