Mailová fronta adt/mail-queue
- jarda256
- Člen | 130
Ahoj, lidi narazil jsem na mailovou frontu pro nette s doctrine (https://packagist.org/…t/mail-queue). Ale není mi úplně jasné jak bych ho měl využít. Nemá někdo zkušenosti(popř. s jiným rozšířením)? Je tam dokumentace, ale nějak jsem z toho nepochopil jak tedy řešit odesílání mailu a jak zajistit aby fronta běžela a například co 1min odeslala max.20 mailu. Díky za rady
- ZahorskyJan
- Člen | 59
@jarda256 kde selhává dokumentace, stačí se podívat do zdrojového kódu.
Implementuje to vlastní QueueMailer s metodou send()
, která
očekává objekt Message. Takže to funguje jako standardní odesílání Nette
mailů, jen stačí si od DI vyžádat ten QueueMailer a poslat to přes něj.
On zařídí, že jde mail do fronty.
Odesílání se řeší spuštěním v consoli na serveru, viz bod 1.4 dokumentace. Využívá to standardní Kdyby/Console. Pohledem do tří QueueService a metody process() uvidíš, že posílá nejméně 1000 mailů nebo celou frontu (podle toho co je min). Takže to by chtělo si udělat vlastní fork a upravit si to nebo přidat nějakou konfiguraci a poslat to jako PR autorovi. To spuštění v nějakém intervalu se pak řeší nejčastěji nějakým minutovým cronem, který jen zavolá ten příkaz viz 1.4
- ZahorskyJan
- Člen | 59
@jarda256 není zač. Je super mít zprovozněný xdebug v nějakém IDE a když člověk neví nebo to nevyčte, tak pomůže to nějak spustit a odkrokovat. Pak většinou přijde člověk na to co a jak to asi dělá a co od toho může čekat.