limit maximálního počtu registrací + potvrzení registrace mailem s doplněním informací

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jarda256
Člen | 130
+
0
-

Ahoj, chtěl bych se zeptat. Má aplikaci, kde se člověk registruje na akce, ale neregistruje sebe ale svůj tým (konkrétní členy)…a já potřebuju zajistit, aby se nedal překročit maximální počet lidí, kteří se na tu akci zaregistrují. Nějaký nápad jak to řešit? Já jsem celkem v koncích. Díky za rady

A druhá věc potřebuji aby, když si člověk přidá lidi do týmu tak aby zadaj jméno a mail… a na mail přišel odkaz na nějaký „doregistrační formulář“…kde by člověk vyplnil ještě nějaké údaje o sobě a dal souhlas se zpracováním údajů. Jde to nějak řešit?

Díky všem

Martk
Člen | 661
+
0
-

První:

$members = ...; // vyplní formulář
$capacity = ...; // z databáze
$filled = ...; // z databáze

if (count($members) + $capacity > $filled) {
	$form->addError('Tolik členů se sem nevejde.');
}

Tady už je to o něco složitější. Přiřadíš každému uživateli unikátní id nebo vezmeš id z databáze. Toto id použiješ jako klíč v adrese, kterou vygeneruješ. Na té adrese uděláš formulář a vyhledání uživatele podle id, po odeslání doplníš údaje a zaznamenáš vyplnění.

Editoval Martk (23. 12. 2016 12:02)

jarda256
Člen | 130
+
0
-

@Martk Děkuju moc za radu. Ještě k tomu druhému. Vygeneroval bych tedy adresu kterou odešlu mailem ve které tedy bude nějaký token. Ale jak jej zpracovat až se vrátí zpět?

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

K týmu/uživatelovi si dáš ten token, kterej potom použiješ k identifikaci. Až uživatel odešle údaje formulářem tak updatneš data k tomu uživatelovi/týmu a najdeš ho právě pomocí toho tokenu.

jarda256
Člen | 130
+
0
-

@CZechBoY takže do tokenu dam hash nějaké bezpečnostní sekvence a id…a pak on se vlastně vrátí a bude to mít jako parametr v url a já si to zase rozšifruju a budu mít id uživatele?

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

To záleží na tobě. Můžeš si k řádku v databázi uložit ten token, ale musíš zařídit aby byl unikátní.

jarda256
Člen | 130
+
0
-

@CZechBoY Pokud jej potřebuju využít jen jednou, tak asi není potřeba ukládat do databáze ne? Jo a podobně se řeší i zapomenuté heslo ne?

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Tak můžeš si udělat tabulku tokenů, kde si uložíš uživatele, token a typ akce; po provedení akce token znehodnotíš/smažeš.

Editoval CZechBoY (23. 12. 2016 13:39)