AppForm a setAction

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
jan.simbera
Člen | 4
+
0
-

Používám jednoduchy AppForm v presenteru. Celý formulář se vygeneruje správnè, funguje mi i metoda pro obsluhu události formSubmitted. Ale potřebuji zmenit form action na jiné url než
/?action=editTheme&do=editThemeForm-submit&presenter=Forum
idealne na
/forum/?action=editTheme&do=editThemeForm-submit&presenter=Forum
Jenže metoda

<?php
$form->setAction('/forum/'); či libovolně volaný $form->setAction($this->link('...'));
?>

nemá na formulář vliv a objeví se mi jen parametry bez upravené cesty.

Lze si tuto promennou nejakou cestou vubec nastavit libovolne?

Editoval jan.simbera (19. 10. 2009 15:12)

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Proc bys chtel tu URL zmenit? Jako samozrejme to jde, ale vtip Nette je v tom, ze o URL se nemusis starat a obsluzna metoda formulare se stejne zavola (a pak to muzes presmerovat kam chces)…

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Ak ti ide o cool-uri, poobzeraj sa po routovaní…

Navyše, po spracovaní (post) formulára je vždy nutné presmerovať, čiže adresa so signálom (do=editThemeForm-submit) by sa v adresnom riadku objaviť za štandardných okolností nemala…

jan.simbera
Člen | 4
+
0
-

Problém je takový, že na nette stavím modul pro CMS, které má svoje Cool-URI. A má tudíž svůj vlastní překlad cest. Modul se nachází v nějaké cestě vygenerované, kterou bych právě potřeboval zachovat i po odeslání formuláře. Tzn. www.neco.cz/forum/ je přeloženo CMS, a nette samozřejmě nepřevezme stavovou informaci o cestě. Tudíž jsem si to chtěl vytáhnout extra a změnit jen pro formulář. Tak proto no.
Jednodušší cestu jsem nevidel…