Posielanie mailu pomocou Nette\Mail\SendmailMailer;

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
cujan
Člen | 410
+
0
-

Caute, snazim sa vo svojej aplikacii naprogramovat odosielanie emailov, tu je moj kod

$mail = new Message;
    $mail->setFrom('eVčelár <holubjan@gmail.com>')
    ->addTo('holubjan@gmail.com')
    ->setSubject($values['nazov'])
    ->setBody($values['sprava']);

$mailer = new Nette\Mail\SmtpMailer([
        'host' => 'smtp.gmail.com',
        'username' => 'holubjan@gmail.com',
        'password' => '**********',
        'secure' => 'ssl',

]);
    $mailer->send($mail);

ale pri odosielani hadze chybu

Unable to find the socket transport „ssl“ – did you forget to enable it when you configured PHP?

pritom v php.ini ma samozrejme aj socket aj ssl mod odkomentovany

Vdaka

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

Nemáš načtenou php_openssl extension. Zkontroluj, že edituješ správné php.ini a restartuj PHP + webový server.

darkweaver
Člen | 18
+
0
-

Ahoj, mám stejný problém. Přiznám se, že moc nechápu, jak takové odesílání mailu funguje, ale mám povoleny sockets i open_ssl a stále nic. Pokouším se E-mail odeslat z localhostu (ale jsem připojen k internetu).

Na screenshotu obrazovky je vidět veškeré nastavení

Možná z toho něco vyčtete :-). Mnohokrát děkuji za odpověď.

cujan
Člen | 410
+
0
-

Jan Tvrdík napsal(a):

Nemáš načtenou php_openssl extension. Zkontroluj, že edituješ správné php.ini a restartuj PHP + webový server.

Ale phpinfo() my pise ze openssl je nacitane…

core mod_so http_core prefork mod_unixd mod_systemd mod_suexec mod_authz_host mod_actions mod_alias mod_authz_groupfile mod_authz_user mod_authn_file mod_auth_basic mod_autoindex mod_cgi mod_dir mod_include mod_log_config mod_mime mod_negotiation mod_setenvif mod_status mod_userdir mod_asis mod_imagemap mod_rewrite mod_ssl mod_php5 mod_authz_core mod_version mod_authn_core mod_reqtimeout
cujan
Člen | 410
+
0
-

Vyriesene, mal som sice v phpini povolene extensions mod_ssl ale v adresari extensions som nela fyzicky subo mod_openssl.so

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
0
-

@darkweaver Pořád to samé – nemáš načtenou php_openssl extension. Zkontroluj, že edituješ správné php.ini a restartuj PHP + webový server. Zkontroluj, že máš php v PATH. Zapni si startup errory. Koukni do výpisu phpinfo() v prohlížeči…