Posielanie mailu pomocou Nette\Mail\SendmailMailer;
- cujan
- Člen | 410
Caute, snazim sa vo svojej aplikacii naprogramovat odosielanie emailov, tu je moj kod
$mail = new Message;
$mail->setFrom('eVčelár <holubjan@gmail.com>')
->addTo('holubjan@gmail.com')
->setSubject($values['nazov'])
->setBody($values['sprava']);
$mailer = new Nette\Mail\SmtpMailer([
'host' => 'smtp.gmail.com',
'username' => 'holubjan@gmail.com',
'password' => '**********',
'secure' => 'ssl',
]);
$mailer->send($mail);
ale pri odosielani hadze chybu
Unable to find the socket transport „ssl“ – did you forget to enable it when you configured PHP?
pritom v php.ini ma samozrejme aj socket aj ssl mod odkomentovany
Vdaka
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Nemáš načtenou php_openssl extension. Zkontroluj, že edituješ správné php.ini a restartuj PHP + webový server.
- darkweaver
- Člen | 18
Ahoj, mám stejný problém. Přiznám se, že moc nechápu, jak takové odesílání mailu funguje, ale mám povoleny sockets i open_ssl a stále nic. Pokouším se E-mail odeslat z localhostu (ale jsem připojen k internetu).
Na screenshotu obrazovky je vidět veškeré nastavení
Možná z toho něco vyčtete :-). Mnohokrát děkuji za odpověď.
- cujan
- Člen | 410
Jan Tvrdík napsal(a):
Nemáš načtenou php_openssl extension. Zkontroluj, že edituješ správné php.ini a restartuj PHP + webový server.
Ale phpinfo() my pise ze openssl je nacitane…
core mod_so http_core prefork mod_unixd mod_systemd mod_suexec mod_authz_host mod_actions mod_alias mod_authz_groupfile mod_authz_user mod_authn_file mod_auth_basic mod_autoindex mod_cgi mod_dir mod_include mod_log_config mod_mime mod_negotiation mod_setenvif mod_status mod_userdir mod_asis mod_imagemap mod_rewrite mod_ssl mod_php5 mod_authz_core mod_version mod_authn_core mod_reqtimeout
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
@darkweaver Pořád to samé – nemáš načtenou php_openssl extension. Zkontroluj, že edituješ správné php.ini a restartuj PHP + webový server. Zkontroluj, že máš php v PATH. Zapni si startup errory. Koukni do výpisu phpinfo() v prohlížeči…