Nastavení debugování Nette v NuSphere PHPEd – breakpointy

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Klokan
Člen | 47
+
0
-

Omlouvám se že otravuji s takovou kravinou, ale vím že to Davidovi fungovalo na školení a já to nemůžu rozběhat. Všechno je přehledně popsané tady. Pokud dám ale někde breakpoint, tak mi to nezastaví a zobrazí hlášku breakpoint may not trigger because file is not found on remote server. Pouze pokud to krokuji postupně, tak v modulu ve kterém jsem mi to na breaku zastaví. Davidovi to určitě zastavovalo kdekoliv v aplikaci. Nesetkali jste se s tím někdo ? Zřejmě mám něco špatně nastavené, ale už nevím co změnit.

jasir
Člen | 746
+
0
-

V adresáři phpedu je dbg-wizard.php. Ten nakopíruj na server, odkud spouštíš skripty a pak nastavení projektu spust Settings Wizard. Taky mi to chvilku trvalo než jsem všechno rozhodil. Jinak v nastavení projektu tě může zajímat záložka includes, která
se týká také mapování.

Klokan
Člen | 47
+
0
-

Super, funguje. Děkuju moc za nakopnutí.

Endrju
Člen | 147
+
0
-

Ahoj, mohl by mi prosim nekdo poradit s nastavenim projektu kvuli debugovani v PhpEd (ver 5.6)?

Uz se s tim trapim pres 2 hodiny a porad to nefunguje jak bych si predstavoval.

Vytahl jsem si z Nette distribuce NetteFramework-0.9.3-PHP5.2\examples\modules-usage.
Breakpoint jsem si dal do modules-usage\app\presenters\BasePresenter.php.

Problem je, ze nevim jak udelat, abych se po spusteni aplikace v debug modu dostal rovnou na tento breakpoint a ne na prvni php prikaz define('WWW_DIR', dirname(__FILE__)); v souboru modules-usage\document_root\index.php.

Mimo to se tam nedostanu ani krokovanim radek po radku (pritom je jasne ze aplikace ten kod spousti).

Projekt jsem se snazil nastavovat podle rad od Tomika zde: https://forum.nette.org/…sphere-phped?… a zkousel jsem i ostani rady v tom topicu.

Moje nastaveni projektu je, Dekuji moc za pomoc:

Editoval Endrju (21. 2. 2010 19:42)

jasir
Člen | 746
+
0
-

Settings → Run & Debug → Stop on the first line after run