Newsletter – odeslání emailu na 6500 adres

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
docky
Člen | 59
+
0
-

Zdravim, řeším tady takový problém, mam v databázi 6500 emailu, a potřeboval bych udělat newsletter, nikdy jsem s takovým množstvím emailu nepracoval, maximálně tak s 50ti, a to jsem řešil klasicky přes foreach.
Mohl by mi někdo ukazat cestu jak na to ? Byl bych moc vděčný

echo
Člen | 134
+
0
-

Zdravim, udělat nějakou frontu (na to třeba https://www.rabbitmq.com/), a pak v cronu periodicky spouštět script, který si z té fronty vytáhne třeba 50 emailů a ty odešle, jak říkáš, foreachem…

iguana007
Člen | 970
+
+1
-

docky napsal(a):

…nikdy jsem s takovým množstvím emailu nepracoval…

Trochu OT: Nechci malovat čerta na zeď, ale dej si na to pozor. Není to pouze o technickém řešení, jak samotnou frontu emailů poslat do světa, ale taky o tom, aby si to udělal správně. Protože jinak by se ti mohlo stát, že tvůj server (příp. doména) bude zařazen na gray/blacklisty a tvé emaily v budoucnu mohou automaticky padat do spamu. Tj. mít v emaily všechny správné hlavičky, správně nastaven server atd. Je toho více a internet je plný návodů jak na to, tak si o tom doporučuji ještě něco přečíst.

docky
Člen | 59
+
0
-

Jo určitě si o tom musim něco nastudovat, je to pro mě absolutně nová věc, proto píšu sem, jestli nemá někdo nějaký rady do začátku nebo tak :)

ViPEr*CZ*
Člen | 818
+
0
-

Trochu OT… spíše mega moc. Doporučuji využít nějakou službu než to dělat sám. Se 6500 schránkama se do blacklistů určitě dostanete. Pokud to jsou Vaše schránky a chcete emailing dělat pravidelně (jedno poslání je stejně o ničem), tak mi pisněte PM. ;-)

idiox
Člen | 14
+
0
-

Čau, já rozesílám maily většinou pomocí api přes ecomail.cz S tím blacklistem bych to tak černě neviděl¨, abych někoho hned odrazoval, ale pokud na tom budeš dělat sám, tak počítej s tím, že to zabere několikanásobně víc času než jen napsat phpko. Musíš/měl bys mít mít: server, správně nastavený hlavičky, nastavený dns – spf záznamy, dkim záznamy a podpisy emailů, striktně dodržovat etiku přihlašování/odhlašování, neustále ověřovat, validovat, kontrolovat a v neposlední řadě nerozesílat na neověřený balíky anonymních emailů. Pro začátek :)

docky
Člen | 59
+
0
-

Dobře, díky všem za rady :)