Kdyby Facebook problém s definicí konstant

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

Zdravím,

narazil jsem na jakýsi problém s facebook doplňkem. Na localu mi funguje v pohodě, ale na produkci ne.

Konfigurace localu
PHP → 5.5.30
curl → 7.43.0

Konfigurace vps
PHP → 5.6.9
curl → 7.38.0

Vyhazuje mi
Use of undefined constant CURLOPT_CONNECTTIMEOUT – assumed ‚CURLOPT_CONNECTTIMEOUT‘

Když jí skipnu, tak vyhodí
Call to undefined function Kdyby\Facebook\Api\curl_init()

Ale to na sobě bude pravděpodobně závislé, nicméně netuším kde by mohl být problém..

Nějaký nápad ? Předem díky

Editoval kleinpetr (6. 10. 2016 15:06)

jiri.pudil
Nette Blogger | 1028
+
0
-

Zřejmě nemáš nainstalovaný curl extension, viz http://php.net/…allation.php

Editoval jiri.pudil (6. 10. 2016 15:19)

Jan Tvrdík
Nette guru | 2595
+
+2
-

Na produkci nemáš načtené curl rozšíření. Pozor na to, že php.ini pro CLI a FastCGI se většinou liší.

kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

Díky za rychlé reakce, nicméně v tomhle směru ještě trochu tápu. Mohl by mi někdo poradit jak to fixnout ? Na serveru mám Debian 8, měl jsem za to, že stačí mít aktivované curl.

Předem moc díky

Oli
Člen | 1215
+
0
-

Většinou mě stačilo sudo apt-get install php-curl. Případně si to můžeš ověřit někde jako /etc/php5/fpm/conf.d/20-curl.ini respektive /etc/php5/cli/conf.d/20-curl.ini mělo by stačit, aby tam bylo minimálně extension=curl.so nebo odkaz někam, kde to je.

kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

Aha už chápu, jedna věc je curl na serveru a druhá php extension, doinstaloval jsem tedy takto:
apt-get install php5-curl

A nyní mám novou chybu

curl_setopt_array(): Array keys must be CURLOPT constants or equivalent integer values

Edit:
divné, protože teď jsem si dumpnul $opts a najednou to naskočilo v pohodě a hodnoty byly OK, když jsem odebral dump, tak to jede v pohodě. Ale na jiném projektu kde byl ten stejný problém je momentálně stejná chyba s curl_setopt_array()

Takže nechápu :D

Editoval kleinpetr (6. 10. 2016 15:42)

jiri.pudil
Nette Blogger | 1028
+
+2
-

Zkoušel jsi smazat cache? Zejména opcache, pokud ji máš zapnutou (nejsnazší způsob je imo reloadnout apache/php-fpm službu) – je možné, že jsou v ní zacachované staré soubory, kde jsou ty konstanty převedené na string

Editoval jiri.pudil (6. 10. 2016 16:00)

kleinpetr
Člen | 480
+
0
-

Jojo byla to cache :) všem díky za pomoc.