Modální okno – jak otevřít

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
trta911
Člen | 35
+
0
-

Ahoj řeším můj věčný problém s modály – mám modální okno které funguje čistě na základě css, tedy žádné otevírání přes js apod. A potřeboval bych nějak poradit, jak mám zařídit, aby se mi to okno po kliknutí na tlačítko otevřelo.

v presenteru mám

handleEditModal(){
if ($this->isAjax())
	{
		$this->redrawControl('myModal');
	}
}

v šabloně @layout.latte mám příslušný snippet s modálem a odkazem na handle:

<a class="ajax" n:href="editModal!">klik</a>

ps: ajax knihovničku používám.

{snippet myModal}
<div class="modal" id="popup" role="dialog" aria-labelledby="Modal title" aria-describedby="Modal description">
		<div class="modal-content">
			<div class="header">
				 <a href="#" id="close">
					 <div class="box box3">
					  <svg viewbox="0 0 40 40">
					    <path class="close-x" d="M 10,10 L 30,30 M 30,10 L 10,30" />
					  </svg>
					</div>
				</a>
				<h2>Projects</h2>

</div>
			<div class="copy">
				<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum.</p>
            </div>
</div>
<a href="#"><div class="overlay"></div></a>
</div>
{/snippet}

a css – to zkrátím: .modal je visibility:hidden a pak pro otevření modálu slouží .modal:target, které má nastavené visibility:visible. (modál je viz http://www.cssscript.com/…ox-modalcss/ )

Díky za pomoc.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

No :target funguje neco na zpusob kliknuti ne? Tak si pridej jeste selektor na tridu kterou tam pres js/ajax snippet dodas.

GEpic
Člen | 566
+
0
-

Pokud modal neobsahuje žádná data, která v template nejsou před načtením stránky, proč ho chceš zobrazovat signálem a ajaxem?

iNviNho
Člen | 352
+
0
-

Ak by sa v nom menili data, tak stačí do toho snippetu napísať nejaky JS aby ho zobrazil a vždy po prekreslení sa script znova načíta a zobrazí modal

GEpic
Člen | 566
+
+1
-

iNviNho napsal(a):

Ak by sa v nom menili data, tak stačí do toho snippetu napísať nejaky JS aby ho zobrazil a vždy po prekreslení sa script znova načíta a zobrazí modal

Pokud už to překresluje snippetem, tak stačí po kliknutí na signál dát do template proměnou třeba „showModal“ a pak si v kódu ověřit {if isset($showModal) && $showModal)} <modal> {/if}. A modal mít v tom kódu rovnou „visible“.

Editoval GEpic (26. 9. 2016 12:00)