Vypnutí validace u klienta Nette 2.4

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Milan Obrtlík
Člen | 50
+
0
-

Ahoj, jde mi o vypnutí JS a HTML5 validace formuláře. Vypnutí přímo jeho „vykreslování“.

• tím JS mám na mysli, aby se vůbec neposílala data (data-nette-rules) pro validaci, ne jenom vynechání souboru netteforms.js
  • HTML5 opět aby se neposílala validační pravidla do formu, nechci přidávat tag novalidate…
CZechBoY
Člen | 3608
+
+1
-

Napsal bych si vlastní (asi jen poděděnej z DefaultFormRenderer) renderer, kterej by v renderControl zahodil obsah $el['data-nette-rules'].

Milan Obrtlík
Člen | 50
+
0
-

Děkuji za odpověď. Já bych radši kdyby se to vůbec negenerovalo, abych to nemusel zahazovat. Navíc to neřeší HTML5 validaci.

Šaman
Člen | 2665
+
0
-

Jak často? Pokud jen výjimečně, tak bych asi zvolil oživení formuláře napsaného komplet v HTML pomocí inline makra n:name. (Aspoň myslím, že pak se tam nic dalšího nepřidává, jen se naváže zpracování. Ale ruku do vosího hnízda za to nedám – musel bych to odzkoušet.)

Milan Obrtlík
Člen | 50
+
0
-

S n:name makrem odzkoušeno. Nette dá přednost tagům, které programátor u daného prvku vyplní. Pokud nejsou v prvku přepsané, Nette je tam doplní samo. To pořád neřeší generování té validace. Je to asi blbost, ale strašně mě to zajímá :D

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Html5 validaci muzes vypnout tim novalidate, ne? Takze vlastni renderer resi obe veci.