Nefunkční aplikace na ostrém serveru

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Polki
Člen | 553
+
0
-

Zdravím bojovníky jedniček a nul.
Mám problém. Mám testovací server, na kterém jsem vytvářel svoji Nette aplikaci. Jakmile byla hotová, koupil jsem hosting s doménou a aplikaci nahrál na ostrý server. Vyskytl se však problém s tím, že na ostrém serveru jakýkoliv jiný odkaz než na HomepagePresenter a to počítám i existující presentery (Např. SignPresenter) nefunguje.
Jako chybu mi to hlásí 404. V error Logu nic není.

Kdo poradí v čem je chyba?

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Hádám, že tam nemáš povolený mod_rewrite, takže nefunguje routování. Je to záležitost Apache, takže záleží na konkrétním hostingu jak a jestli se to dá nastavit.

Polki
Člen | 553
+
0
-

Ještě doplním, že na stejném hostingu jiné aplikace vytvořené v Nette bez problémů fungují. Jako hostingového providera používám Endoru.

Editoval Polki (10. 9. 2016 14:03)

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Jestli je mod_rewrite defaultně povolený, pak už jde jen o jeho správné nastavení v .htaccess, hlavně RewriteBase.

Doplnění – na dotaz ‚Nette Endora‘ google najde docela dost dotazů, takže problémem by mohlo být i zprovoznění na subdoméně, nebo nestandardní adresářová struktura. Nejspíš to ale není věc Nette, ale přímo hostingu.

Editoval Šaman (10. 9. 2016 14:16)

Polki
Člen | 553
+
0
-

Ostatní projekty ve frameworku Nette na Endoře bez problému fungují, mod-rewrite je defaultně povolený nastavení v .htaccess jsem neměnil (Mám tam přímo ten ze sandboxu) a na testovacím serveru vše funguje jak má. Aplikace normálně běží na doméně 3 řádu a žádné subdomény nevyužívám a adresářovou strukturu používám taktéž ze sandboxu. Pokud je to věc pímo hostingu, pak nechápu, proč jiné a to i několikanásobně složitější aplikace běží bez problému.

Petr Parolek
Člen | 455
+
0
-

Ahoj, zkus smazat cache, z localu bude jiná a již neplatná

Polki
Člen | 553
+
0
-

Cache jsem zkoušel mazat už několikrát problém přetrvává. Bylo to první, co mě napadlo.

Polki
Člen | 553
+
0
-

Problém vyřešen. Byl v tom, že jsem jména souborů .latte měl nazvané velkými písmeny na začátku. Jen nechápu, proč na testovacím to běží bez problému a na ostrém ne. Díky všem.

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Tak to se divím, že ti naběhla ta default stránka. Rozdíl je v operačním systému, Windows a některé konfigurace MacOS nerozlišují velikost písma, Linux ano. Taky už jsem na to kdysi narazil :)

hitzoR
Člen | 51
+
0
-

Šaman napsal(a):

Tak to se divím, že ti naběhla ta default stránka. Rozdíl je v operačním systému, Windows a některé konfigurace MacOS nerozlišují velikost písma, Linux ano. Taky už jsem na to kdysi narazil :)

Jestli mu to hodilu 404.latte, tak se není co divit, když to začíná číslem :D

Polki
Člen | 553
+
0
-

hitzoR napsal(a):

Šaman napsal(a):

Jestli mu to hodilu 404.latte, tak se není co divit, když to začíná číslem :D

Ne právě chybu to vyhodilo pouze, pokud jsem najel na jiný než HomepagePresenter třeba Homepage:support naběhlo v pořádku při načítání Support.latte každopádně už běží, takže díky.