Změny na stránce se neprojeví, dokud nesmažu cache
- Arcane
- Člen | 10
Zdravím, mám zvláštní problém. Pracuji na jedné stránce a po nějaké době jsem zjistil, že se mi přestaly projevovat jakékoliv změny v kodu. Ladil jsem si menu, ale ve zdrojáku jsem furt viděl starý kod. Stále tam byly staré tagy, staré classy apod. Po nějakém bádání jsem zjistil, že stačí smazat složku s cache a změny se najednou na stránce objevily. Nikdy jsem ale podobný problém neměl. Přeci nemohu mazat cache po každém změněném pixelu v cssku nebo při hraní si s javacriptem. Jak mám tento problém řešit? Jsem v nette poměrně nový, takže jestli je to uplný common sense, tak se omlouvám.
- artemevsin
- Člen | 61
Na produkci se cache automaticky nemaže. Je třeba nastavit parametr v bootstrap.php a vynutit dev režim. Z hlavy teď nevím, ale určitě se to tady rozebíralo. Tak bys to měl tady na foru najít. Je možné, že je to i v dolumentaci
- artemevsin
- Člen | 61
Pokud se nepletu, tak se Storage to nemá nic společného. V devel modu
nette pozná , že se něco změnilo a invaliduje cache. V produkci se to
neděje. Někdy se stane , že na localu se nette chová jako na produkci (teď
nevím proč) a je nutné vynutit development mode. Myslím, že se to nastavuje
přes Environment::Development = true. Ale teď opravdu nevim. Jen z
zkouším. zítra se na to podívám :-)
- GEpic
- Člen | 566
Arcane napsal(a):
Zdravím, mám zvláštní problém. Pracuji na jedné stránce a po nějaké době jsem zjistil, že se mi přestaly projevovat jakékoliv změny v kodu. Ladil jsem si menu, ale ve zdrojáku jsem furt viděl starý kod. Stále tam byly staré tagy, staré classy apod. Po nějakém bádání jsem zjistil, že stačí smazat složku s cache a změny se najednou na stránce objevily. Nikdy jsem ale podobný problém neměl. Přeci nemohu mazat cache po každém změněném pixelu v cssku nebo při hraní si s javacriptem. Jak mám tento problém řešit? Jsem v nette poměrně nový, takže jestli je to uplný common sense, tak se omlouvám.
A Tracy vidíš?
- artemevsin
- Člen | 61
jak jsem slíbil, posílám odkaz https://doc.nette.org/cs/configuring#…
jak nette detekuje prostředí:
https://github.com/…igurator.php#L346
Editoval artemevsin (3. 9. 2016 7:24)
- Arcane
- Člen | 10
No „$configurator->setDebugMode(‚23.75.345.200‘);“ v bootstrapu mám odkomentovaný a tracy vidim. Ale potřeboval jsem debugovat error message, který se ukážou na produkci, tak jsem to právě vypnul, dal jsem tam místo IP adresy FALSE, aby se Tracy neukazovala a já viděl tu stránku. Ale pak mám problém s editací, protože se cachuje a změny se neukazují.