Prosím o radu jak na multi-checkbox form

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
MW
Člen | 626
+
0
-

Zdravím a prosím o radu,

jak nejlépe vytvořit takovýto živý form.
Momentálně mam v db seznam zakázek a k tomu mám pomocnou tabulku (zakazky_id, služby) kde jsou šlužby uloženy ve tvaru řetězce idček oddělených čárkou např. (5,7,9,6) .. není problém upravit.

Představa je, že po kliknutí se data automaticky uloží.

Současně používám hodně Nextras/Datagrid, koukal jsem i po addDynamic .. ale priznám se, že pořád tíhnu k tomu to udělat ručně :)

Použil jste někdo nějaký addon na něco podobného co by mě usnadnilo práci?

Díky za jakoukoliv radu/nakopnutí/vzor jak na to..

Moc díky!

GEpic
Člen | 566
+
+1
-

MW napsal(a):

Představa je, že po kliknutí se data automaticky uloží.

jQuery a AJAX :)

PS: Toto neřeším ani formulářem, je to zbytečné. Na to stačí dvoustavový toggle button (a můžeš si do něj dát ikonku :D).

Editoval GEpic (30. 8. 2016 12:56)

MW
Člen | 626
+
0
-

No na tom sakra něco bude.. proč jsem se já jen upnul na formulář :) Díky !

By asi bylo lepší ale ukládat do pomocné db vždy zakazku a službu n:n ? Co?

GEpic
Člen | 566
+
+1
-

Záleží na tom jak s tím budeš pracovat a v jaké fázi už jsi, buďto můžeš udělat tabulku která spojuje zakázky se službami (a pak využívat related) jak píšeš a budeš mít rovnou i přístup k veškerým informacím o službě. Nebo můžeš ukládat k zakázce do sloupce služby v JSON formátu (což je určitě lepší než to dávat za čárku, s JSONem je sranda pracovat) a vždy zpátky z databáze dostaneš přímo asociativní pole. A podle těchto IDček si je potom přímo někde tahat z nějakého modelu pro další informace. :)

Editoval GEpic (30. 8. 2016 13:46)

MW
Člen | 626
+
0
-

Moc díky za rady !