Zálohování entity v Doctrině?

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
kejlicz
Člen | 201
+
0
-

Ahoj všem.

Mám doma takový systém, který mi sleduje a loguje hodnoty a případně ovládá např. topení a podobně. Většina logiky je na hostingu. Doma je arduino a to jen měří hodnoty a posílá na web a z webu dostává povely, co zapnout / vypnout.

Rozhodl jsem se to přepsat trochu pořádně a teď řeším, jak logovat hodnoty. Dříve jsem logoval klasicky do tabulky logs a ručně tam nacpal hodnoty a uložil. Teď bych to chtěl, pokud to jde, nějak s využítím objektového modelu.

pro ukázku mám hlavní entitu House, na ní jsou navázané entity Floor, na ně jsou navázané entity Room. Na enetitu Room jsou navázané entity Quantity a Control.

Nebudu tady víc řešit logiku, protože to není podstatné.

Teď jen řeším, jak to logovat. Napadá mě, naclonovat entitu House, přidat tomu nějaké časové razítko a to prostě uložit, aby s tím šlo potom pracovat.

Jenže nevím moc jak. Je to nějak reálné? Nic takového jsem ještě nedělal a raději se ptám na názor zkušených, jak by to řešili, než abych to zkoušel pokus omyl.

Díky za nakopnutí.

Editoval kejlicz (28. 8. 2016 19:17)

looky
Člen | 99
+
+1
-

Nedávno jsme tohle začali řešit v práci a rozhodli jsme se pro Doctrine MongoDB ODM.