Form renderer, přidání rodiče pro upload input
- Fyasko
- Člen | 106
Ahoj všem, opět se na vás obracím s prosbou o radu. Mám napsaný vlastní render na formuláře pro bootstrap a trápí mě tlačítko pro výběr souborů. Chtěl bych si ho upravit. Přidat mu rodiče. Asi by to šlo přes js, ale raději bych to měl v renderu.
Toto:
<input type="file" class="file-upload">
Bych rád do tohoto tvaru:
<button>
<input type="file" class="file-upload" >
</button>
Dalo by se to udělat v tomto?
<?php
public function render(Form $form, $mode = NULL)
{
foreach ($form->getControls() as $control) {
if ($control instanceof UploadControl) {
$control->getControlPrototype()->addClass('file-upload');
// ...
}
}
return parent::render($form, $mode);
}
?>
- GEpic
- Člen | 566
Fyasko napsal(a):
Ahoj všem, opět se na vás obracím s prosbou o radu. Mám napsaný vlastní render na formuláře pro bootstrap a trápí mě tlačítko pro výběr souborů. Chtěl bych si ho upravit. Přidat mu rodiče. Asi by to šlo přes js, ale raději bych to měl v renderu.
Toto:
<input type="file" class="file-upload">
Bych rád do tohoto tvaru:
<button>
</button>
Dalo by se to udělat v tomto?
<?php public function render(Form $form, $mode = NULL) { foreach ($form->getControls() as $control) { if ($control instanceof UploadControl) { $control->getControlPrototype()->addClass('file-upload'); // ... } } return parent::render($form, $mode); } ?>
…
<button>
</button>
Tomu bych se vyhl, můžeš použít div, cokoliv, jen nevkládej formulářový prvek do formulářového prvku.
PS: Výchozí input file se dost těžko ohýbá, většinou se skryje a „nasimuluje“ k němu nějaký jiný prvek, nebo se nastyluje jeho label (a file input opět skryje).
Je úplně jedno čím vším file input obalíš, vždycky bude dělat problémy, dokud ho neskryješ. :)
Editoval GEpic (19. 8. 2016 9:03)
- Pavel Kravčík
- Člen | 1196
To je šílený… :)
Pokud chceš udělat klikací drowzone nebo něco, lépe použít div (jak psa Gepic) a jQuery.
- Zuben45
- Člen | 268
Pokud se jedná o drag & Drop upload, tak doporučuji článek http://jecas.cz/upload, máš to i s ukázkou ;)
- Fyasko
- Člen | 106
Na stackoverfolw jsem našel pár řešení pro změnu vzhledu v tomto formátu. Nemusí to být přesně tak jak jsem napsal. Můžu to být např.:
<div class="whatever">
<input tyle="file" class="file-upload">
</div>
Stále jde ale o přidání resp. úpravu toho rodiče, protože wrapper pro controly je všude stejný že. Proto hledám instanci pro upload a následně bych chtěl upravit její vykreslení :)
- GEpic
- Člen | 566
Fyasko napsal(a):
Na stackoverfolw jsem našel pár řešení pro změnu vzhledu v tomto formátu. Nemusí to být přesně tak jak jsem napsal. Můžu to být např.:
<div class="whatever">
<input tyle="file" class="file-upload">
</div>
Stále jde ale o přidání resp. úpravu toho rodiče, protože wrapper pro controly je všude stejný že. Proto hledám instanci pro upload a následně bych chtěl upravit její vykreslení :)
Jak jsem řekl, vykreslení input[type='file']
neovlivníš
klasickým způsobem.
Editoval GEpic (19. 8. 2016 20:32)