Bude jeste nekdy fungovat web?
- siM.s
- Člen | 7
Uprime receno jsem pomerne dost zklamany. Puvodne jsem byl nadsen tim jak se vse rychle resi, jak je vse hezky podrobne zpracovano, ale…proc uz vice jak tyden nefunguje polovina webu?
Zrovna jsem ve fazi uceni a tak jsem neustale pouzival dokumentaci. Misto veci, ktere potrebuju mi to akorat hodi hlasku STRANKA NEEXISTUJE a nazdar.
Tak snad kdyz se chysta nova verze, dela se bokem a pak se to prehodi ne? Tohle opravdu nechapu.
- ic
- Člen | 430
Težko soudit jestil je čas vynaložený na tuto změnu adekvátní nebo ne, když vlastně vůbec nevíme jaká změna to vlastně probíhá (jestli někdo ví, tak já teda vůbec nic). Každopádně všechny texty v původní podobě jsou (zatím) dostupné v archivu google. Takže stačí vyhledat a navštívit archivovanou kopii.
- Tomik
- Nette Evangelist | 485
Jako moderátor se moc omlouvám za nedostupnost určitých částí webu Nette, je to způsobeno tím, že se nasazuje nový systém. Ten co běžel doposud byl již opravdu velmi starý a nevyhovující. Systém je již samozřejmě hotový, jenže je potřeba překlopit všechna data, což se asi nezdá, je opravdu hodně práce. Buďme tedy prosím trpěliví, pokud bys měl siM.si jakýkoli dotaz, či nějakou nejasnost, zeptej se zde na fóru, rádi ti poradíme. Určitě se nám to čekání vyplatí, nový systém totiž bude znamenat lepší podmínky pro psaní dokumentace, takže se určitě můžeme těšit na mnohem rozsáhlejší dokumentaci (ta ale nepřijde hned po uvedení nového systému).
- siM.s
- Člen | 7
Ze se pripravuje novy system je fajn. Ze je s plnenim dat prace se da rovnez chapat. Co vsak nechapu je, ze se to deje „live“ a to uz vice jak tyden. Neco takoveho se snad ma delat uplne mimo live verzi.
Prijde mi to vuci navstevnikum velice nefer a vzhledem k tomu, ze na uvodni strance a vlastne ani nikde jinde neni vubec zminka o tom, ze se neco deje (az nedavno se zacala obcas zobrazovat hlaska o redesignu), taky jako urcita forma arogance. Proto jsem tak zklamany. Tot muj nazor.
Editoval siM.s (7. 10. 2009 15:10)
- Jan Tvrdík
- Nette guru | 2595
Hlavní dokumentace funguje, takže bych to neviděl jako tak velký problém.
- Tomik
- Nette Evangelist | 485
siM.s napsal(a):
Ze se pripravuje novy system je fajn. Ze je s plnenim dat prace se da rovnez chapat. Co vsak nechapu je, ze se to deje „live“ a to uz vice jak tyden. Neco takoveho se snad ma delat uplne mimo live verzi.
Prijde mi to vuci navstevnikum velice nefer a vzhledem k tomu, ze na uvodni strance a vlastne ani nikde jinde neni vubec zminka o tom, ze se neco deje (az nedavno se zacala obcas zobrazovat hlaska o redesignu), taky jako urcita forma arogance. Proto jsem tak zklamany. Tot muj nazor.
Je nutné to dělat live a to z tohoto důvodu: dejme tomu, že to bude trvat týden, vezmu tedy data z webu, týden je budu překlápět a pak nasadím systém, jenže v tu chvíli smažu data, která vložili uživatelé před týdnem a dříve. Je tedy nutné veškerý provoz na webu zastavit (aby nedošlo k nahrání nějakých dat, která nejsou zařazena do „překlápení“), pak to překlopím (na lokálu samozřejmě) a pak nasadím nový systém i s novými daty. A přesně tohle se děje. Nevím, co je na tom tak rozčilujícího, hlavní dokumentace funguje, api funguje, fórum funguje (to je bude překlápet až v noci na poslední chvíli, aby se uživatelé mohli ptát). Pochop, že lidi, kteří za Nette stojí to dělají zadarmo, a musí se i něčím živit – nemá tedy taková to akce naprostou pritoritu – šlo by to samozřejmě udělat během dvou dnů, jenže normální člověk musí chodit do práce, či jinak pracovat, takže se tomu nemůže věnovat pořád. Stále nechápu, co je vůči návštěvníkům nefér. Můžeš nám to ale klidně osvětlit…
- Tomik
- Nette Evangelist | 485
siM.s napsal(a):
(az nedavno se zacala obcas zobrazovat hlaska o redesignu)
To není pravda, předtím tam byla hláška podobná, jen s jiným textem (nebylo tam, že dochází k redesignu).
taky jako urcita forma arogance.
Arogance? To snad ne. Pokud někdo investuje čas a úsilí do toho, co nemá zaplacené, a dělá tak pro ostatní něco zadarmo, tak je arogantní? To že to trvá déle je prostě fakt, který se musí přijmou… Myslím, že to nikoho nijak zvlášť neomezuje.