Nette – confirmation dialogs

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
UnkownNick
Člen | 11
+
0
-

Zdravím, je to tu celkem probírané, téma, ale pátrám v tom půl dne a nedostal jsem se k ničemu. Všude je napsané, že to někdo upravil na tu a tu verzi, docela mě překvapuje že něco jako confrimation dialogy nejsou v nette už v sandboxu po instalaci, vždyť to je ve webappce jeden z nejčastějších modalů. No jde mi o to, že tu nikde není kloudný návod, včetně napsaného handleru, componenty a šablony (včetně postupu, kam co jak naistalovat / použít X nepoužít composer install /, v návodu na přepsaný dialog je jen kus šablony a odkaz na handle akci, všude je jen polovina nebo kousek, a protože to je vše v několika verzích nejde z toho dostat nic kloudného. Můžete tu někdo sepsat návod prosím, jak tedy zprovoznit confirmation dialogy na nověhších verzích nette? Děkuji … pokud jde o offtopic, omlouvám se, fórum jsem prolezl, a vyzkoušel všechny řešení, ale končím buď na špatné verzi, nebo špatně napsaném návodu.

greeny
Člen | 405
+
+2
-

Nejjednoduší dialog:

<a onclick="return confirm('Opravdu?');" n:href="...">Smazat</a>
jiri.pudil
Nette Blogger | 1032
+
+1
-

docela mě překvapuje že něco jako confrimation dialogy nejsou v nette už v sandboxu po instalaci

Protože si je každý může udělat jinak, někomu stačí browserové dialogy, které spolehlivě fungují úplně všude, někdo chce mít bootstrapové modaly, … první možnost nastínil @greeny, druhou řeší například tenhle balíček

UnkownNick
Člen | 11
+
-1
-

Jirka … konečně něco, co má vše potřebné pro nové verze nette DIIIIIKY :) BTW: je to základní modal, všichni si je řeší po svém, protože v nette na to není addon, pochopím to u spousty jiných věcí, ale tohle mě fakt zarazilo … každý to použije ve webappce minimálně jednou, je tady aspon 10 topiců kolem toho, a žádný to neřeší, dokonce ani když je pročteš dohromady z toho uděláš result tak ti to správné řešení neosvítí, nechci používat Jquery dialogy, když už jsem přistoupil ke frameworku, potřebuji něco co nejde obejít vypnutím javy, a protože mám projekt ve skluzu, nemůžu přistoupit k vlastní úpravě něčeho staršího pro nette, to mi nikdo nevysvětlí, proč není součástí sandboxu confirmation addon, to fakt nechápu.

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Především proto, že Nette je backgoundový PHP framework a modální okno je frondend a JS. Nette má JS jen pro validaci formulářů. A pak existuje doplněk nette-ajax-js do Vojty, pomocí kterého lze aplikaci zajaxovatět.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

@Šaman potvrzeni muzu chtit klidne jako druhej krok formulare (viz. toto forum kdyz mazu prispevek).