ShopModule: Přístup odmítnut!

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Fyasko
Člen | 106
+
0
-

Dobrý den všem,
V mé aplikaci mám tři moduly. Front, Admin a Shop. Pokud přeskakuju z Frontu na Admin nebo zpět, tak je vše v pořádku. Ale pokud na localhostu zkouším přejít na ShopModule ať už z Adminu, nebo z Frontu, Stránka padne s hláškou:

Přístup odmítnut!
Nemáte právo pro přístup do požadovaného adresáře. Buď neexistuje žádný dokument s obsahem (tzv. index), nebo je adresář chráněn proti čtení.
Pokud si myslíte, že toto je chyba serveru, kontaktujte, prosím, webmastera.
Error 403
localhost
Apache/2.4.7 (Win32) PHP/5.5.8

Tato hláška vyskočí jen na localhostu. Na živém webu u wedosu vše funguje jak má. Když to na localu neotevřu, jen hodně těžce se mi práce dodělá. Nějaké řešení nebo rady prosím?

Jan Mikeš
Člen | 771
+
+2
-

Ahoj, tipuju, ze url tveho Shop modulu odpovida fyzickemu adresari, ktery mas v document rootu.
V routeru mas napr ShopModule:Homepage:default → /shop a zaroven mas fyzicky adresar /www/shop coz samozrejme nemuzes mit, protoze ve front controlleru (v .htaccess) je podminka, ze pokud existuje fyzicky soubor/adresar, tak se pouzije on namisto presmerovani na index.php

Fyasko
Člen | 106
+
0
-

čoveče máš pravdu. Adresář jsem pojmenoval jinak a vše šlape. Pro přístě vím že routa nesmí definovat stejný název jako je nějaká složka v www/ .. Děkuji ti mnohokrát :)

Jan Mikeš
Člen | 771
+
+1
-

Jenom pro uplnost, zapricinuji to tyto radky v .htaccess:

# front controller
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f ## Kontroluje, jestli se nejedna o existujici soubor
	RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d ## kontroluje jestli se nejedna o existujici adresar
	RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L] ## presmerovani pozadavku na index.php