databáze, první pokus v nette

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
mysticm
Člen | 13
+
0
-

Sem uplnej začátečník a chci rozchodit nette framework a kouknout se jak fungujou příklady a tak, ale mám problém když spustím ukázkový příklad micro-blok nebo zkusím ukázkový příklad na připojení k databázy tak mi to vždy hodí chybu

Nette\Database\ConnectionException
could not find driver search►
Caused by PDOException

nervíte co s tím aby to normálně fungovalo jak má

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Jaký konkrétně příklad zkoušíš? Můžeš poslat ukázku konfiguráku (config.local.neon nejspíš)?

mysticm
Člen | 13
+
0
-

#
# SECURITY WARNING: it is CRITICAL that this file & directory are NOT accessible directly via a web browser!
# https://nette.org/…rity-warning
tady je ukázak konfiguráku, ale píše mi tudle chybu vždy když se chci připojit k nějakej databázy a vubec nevím proč jinak osoatní se zdá že funguje

#
php:
date.timezone: Europe/Prague

application:
scanDirs: no

database:
dsn: ‚sqlite:%appDir%/data/blog.db3‘
conventions: static

mysticm
Člen | 13
+
0
-

jiank zkouším příklad micro blok

Mysteria
Člen | 797
+
0
-

could not find driver Máš povolená v konfiguraci PHPčka potřebná rozšíření?

mysticm
Člen | 13
+
+1
-

jo tak to sem neměl akorád co ste mi psali sem na to přišel, už vše funguje jak má, no díky ale moc za rady

Tomáš Votruba
Moderator | 1114
+
0
-

mysticm napsal(a):

jo tak to sem neměl akorád co ste mi psali sem na to přišel, už vše funguje jak má, no díky ale moc za rady

V čem byl problém? Možná to pomůže ostatním.

Šaman
Člen | 2666
+
0
-

Tomáš Votruba napsal(a):

mysticm napsal(a):

V čem byl problém? Možná to pomůže ostatním.

Neměl v konfiguraci PHP příslušná rožšíření, psal to příspěvek předtím @Mysteria.