Generovaní šablony z control form

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
hancs
Člen | 57
+
0
-

Ahoj,

do teď jsem si všechny formuláře styloval v presenterech, ale nyní bych potřeboval nějaké prvky formulářů vidět v šabloně. Vím, že jednotlivé prvky můžu napojit přes n makra, ale jde mi o to, že jsou to celkem obsáhlé formuláře a nechce se mi teď psát všechny n makra pro každý prvek formuláře. Nejde nějakým způsobem vygenerovat pro šablony příslušná n makra pro jednotlivé prvky formuláře?

Díky za tipy

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Tak můžeš upravit renderer a vykreslíš form jako doteď {control form}.
O co konkrétně se snažíš?

hancs
Člen | 57
+
0
-

Potřebuji, aby stylování stránek prováděl někdo jiný a nechci ho pouštět do úpravy presenterů. Takže potřebuji, aby všechny prvky formuláře byly vidět v šabloně.

Jan Mikeš
Člen | 771
+
0
-

Stylovani formulare by se nemelo nikdy provadet v presenteru, ukaz prosim jak vypada momentalne tvuj stav.
Ty muzes jednoduse vsechny prvky do sablony vypsat pomoci maker {input} a nechat kodera at si s nimi dela co chce.

hancs
Člen | 57
+
0
-

Zatím jsem to nestyloval (špatně jsem to na začátku formuloval), maximálně jsem přidával nějakou třídu přes setAttribute. Šlo mi jen o to, že jsem nechtěl pro každý formulář všechny prvky vypisovat pomocí maker, ale vypadá to, že se tomu nevyhnu..

Editoval hancs (6. 6. 2016 13:56)

akadlec
Člen | 1326
+
0
-

Nebránil bych se tomu. A pokud se ti to nelíbí tak můžeš napsat vlastní form renderer. Osobně mám ale raději formuláře pod kontrolou a na všech mám manuální vykreslení v separátních šablonách a tím pádem na šablony může šahat kdokoliv :D