Google Places dvakrát v jednom formuláři

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
dj.kure
Člen | 70
+
-1
-

Ahoj lidičky :-)

Řeším tu takový zapeklitý problém s automatickým doplňováním adresy za pomocí využití Google Place Autocomplete Address Formu.

Ve formuláři mám čtyři INPUTy a to:

• ulice [ID = route]
  • číslo popisné [ID = street_number]
  • město [ID = locality]
  • psč [ID = postal_code]

IDčka jsou nastaveny podle požadavků Googlu.

V tomhle případě funguje vše (když začnu psát adresu do pole „ulice“, tak se mi zobrazí okno s návrhy celé adresy a po kliknutí do návrhu se automaticky doplní do všech políček adresy správné zbývající údaje.

Kód jsem si malinko upravil, protože v původním je na zadávání adresy vyhrazený speciální input, který já nepotřebuji, takže jsem tuto roli přehodil na input „ulice“ (s id „route“).

Ale co řeším já – potřebuji v tomto formuláři vyplňovat více druhů adres (místo instalace služby, fakturační adresa, případně ještě trvalé bydliště)… a teď nevím, jak to vyřešit. Těžko nastavím více prvkům ve formuláři shodná ID (3× route, 3× street_number, …) a i kdyby, tak předpokládám, že po kliknutí do návrhu adresy by se doplnila do všech tří inputů se stejným ID.

V nejkrajnějším případě bych udělal to, že formulář „rozkouskuju“ na více kroků, ale to se mi moc nelíbí, raději bych měl všechna tato data v rámci jednoho formu.

Děkuji za nakopnutí správným směrem, pokud toto někdo využíváte.

Editoval dj.kure (3. 6. 2016 15:31)

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Tak si ten JS rozšiř, aby ti to pokrylo více polí (definice componentForm + to doplňování). Ovšem moc nechápu, co má tento dotaz společného s Nette? Nespletl sis diskuzní fórum?

dj.kure
Člen | 70
+
0
-

Nespletl, doufal jsem, že pokud někdo používá stejný doplněk, tak by mohl vědět, nebo naopak pokud se to podaří vyřešit, tak zde nalezne řešení.

Do definice componentForm nejspíše nemohu zasahovat, je to identifikace polí od Google. Když něco změním, tak Google nepozná co v políčku má být a nic tam nevyplní.

Editoval dj.kure (8. 6. 2016 21:07)