Persistentní parametry u formuláře

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Ahoj,
tvořím si vlastní formulář a chtěl bych u něj používat persistentní parametr. Formulář dědí od AppForm a já bych rád, aby po odeslání formuláře měl tento parametr tu stejnou hodnotu, jako v okamžiku vykreslení na stránku.

Problém je ten, že formulář nepoužívá metodu handle a vůbec se chová trochu jinak, než ručně psaná komponenta, zkrátka netuším, zda je možné něco takového udělat a pokud ano, tak jak. Hledal jsem i tady na fóru, ale řešení jsem nenašel.

Poradí někdo?

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Něco jako hiddenField, u kterého můžeš zaručit, že se nezměnil?

_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Něco jako hiddenField, u kterého můžeš zaručit, že se nezměnil?

Já ti zkusím nastínit, o co mi jde. Dělám takovovou komponentu do Nette, která bude takový lepší formulář – konkrétně s podporou „krokování“. Čili bude n kroků, v každém se ukáží jiná políčka a nakonec se formulář zpracuje celý najednou.

A já chtěl, aby číslo kroku bylo v URL. On se sice každý krok bude ukládat do session, takže přehled o aktuálním kroku neztratím, spíš jsem si říkal, zda to nemůže mást uživatele, když adresa bude stejná a obsah se bude měnit (a zda brát ohled na vyhledávače, když jde o formulář) – co myslíš/myslíte?

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-
  • Vyhledávače formulářem neprojdou.
  • Dotaz ze zvědavosti? Bude se validovat každý krok zvlášť?
_Martin_
Generous Backer | 679
+
0
-

honzakuchar napsal(a):

• Vyhledávače formulářem neprojdou.

Čili se na ně ohled brát nemusí?

• Dotaz ze zvědavosti? Bude se validovat každý krok zvlášť?

Ano=)

Honza Kuchař
Člen | 1662
+
0
-

Čili se na ně ohled brát nemusí?

No alespoň já si myslím, že nemusí. Vyhledávač si je shopen načíst akorát ty popisky k políčkům. Nicméně není schopen ho odeslat. (dokonce jsem viděl, že toho někdo využíval jako vlastnosti – udělal jednoduchý form + submit tlačítko a to potom nastyloval aby to vypadalo jako odkaz)