No route for Page:pgallery

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
malek8
Člen | 13
+
0
-

Zdravim,

jak v nette 0.9 do jiné šablony vložit odkaz na iny presenter? a v nette 2.3 je to automaticky přes DI?

Dekuji

Jan Mikeš
Člen | 771
+
0
-

Ahoj, odkazy na jine presentery se tvori v 0.9 a 2.3 uplne stejne:

<a n:href="Presenter:view"></a>

Pripadne mimo n:href macro

{$presenter->link('Presenter:view')}

je to automaticky přes DI?

Co tim myslis? AFAIK generovani linku nema s DI nic spolecneho.

Nebo tim „do jine sablony“ jsi myslel do sablony, kterou negeneruje presenter?

Editoval Lexi (18. 5. 2016 9:11)

malek8
Člen | 13
+
0
-

sorry, já jsem se to zeptal blbě,

Jak nette přinutit aby ten link vytvořil v šabloně jineho Presenteru.
např seznam článků na homepage a pod.

toto mi funguje v šabloně pro page, Page:pgallery ale ne mimo, např homepage to da „no route“

Jan Mikeš
Člen | 771
+
0
-

Tak bude pravdepodobne chyba v routeru a ne presenteru, posli prosim svuj router.

malek8
Člen | 13
+
0
-

aha, co by tam mělo byt?

url kterou vytvo v page je:/seo-url-1522/galerie?id=1

`$route = new Route(‚?/?‘, array(
‚presenter‘ ⇒ ‚Page‘,
‚action‘ ⇒ ‚pgallery‘,
));
`

Jan Mikeš
Člen | 771
+
+1
-

Z toho co jsi poslal (nevim jestli je to jen uryvek, nebo tech rout tam mas vice), ale z chybove hlasky, je zrejme, ze ti chybi routa pro Homepage. Zkus si prostudovat vice o routovani na https://doc.nette.org/…tion/routing#…

Kazda stranka, na kterou chces odkazovat musi odpovidat alespon 1 route, klidne i obecne <presenter>/<action> ktera zvladne zpracovat vsechny pozadavky.

Pusobi to na me dojmem, ze jsi projekt po nekom prevzal a ted tam potrebujes provest upravy, kterym zatim nerozumis, pochopil jsem situaci spravne?

malek8
Člen | 13
+
0
-

jj, a nějakou zkušenost mám jen s nette 2.3, tam jsem si vystačil ze obecním routováním.

tedy nevím jak to napsat a zda tam je vůbec chyba, aby to zobrazilo link

No route for Page:pgallery(page_id=10, id=15);

Jan Mikeš
Člen | 771
+
0
-

Posli sem prosim uplne cely Router/RouterFactory a odkaz ze sablony, takhle se neda nic moc konstruktivniho poradit.