[addon texyla-integrace] Integrace Texyly s Nette Frameworkem

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Diskuse ke stránce Integrace Texyly s Nette Frameworkem


Vyrobil jsem nějaký oficiální návod jak skamarádit Texylu a NetteFramework. Enjoy!

Ondřej Mirtes
Člen | 1536
+
0
-

Pěkné :) Jen jsem si všiml, že všude ve zdrojáku používáš thumbail namísto thumbnail, tak jsem ti to opravil.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Vida, ještě se tu naučim anglicky.

mejla
Člen | 14
+
0
-

Tak testuji texylu v projektu, ale zůstal jsem vyset na jedné věci se kterou si nevím rady:

Při náhledu (preview action) to zůstane vyset na:

$this->terminate(new RenderResponse($html));
Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Hm… já to otestuju. Tohle mám právě u sebe trochu jinak a přepisoval jsem to až na té stránce. Myslel jsem, že nemůže nastat problém.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Funguje mi to. Pravděpodobně nemáš aktuální verzi Nette.

Jinak v příkladu s WebLoaderem mám překlep, který také způsobí nezobrazení náhledu. Ale nemůžu to teď opravit, web píše cosi o údržbě.

mejla
Člen | 14
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Funguje mi to. Pravděpodobně nemáš aktuální verzi Nette.

Máš pravud, tak tohle se mi ještě nestalo !! Celkem si to hlídám.. Každopádně díky :-)

mejla
Člen | 14
+
0
-

Tak beru zpět, verzí Nette to nebylo…

Máš tam chybku: v továrničce Webloaderu deklaruješ proměnnou $texylaTreviewPath a v parametru pro texylu v souboru „setupTexyla.js“ máš: $texylaPreviewPath

Pak to právě při náhledu zůstane vyset :-)

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Ano, to je ten překlep, který jsem nenápadně zmínil.

mejla
Člen | 14
+
0
-

Ještě se mi nějak nedaří rozchodit správce souborů. Po stisku tl. „Nahrát“ se zavře okno „Soubory“ a konec, soubor se do „files“ nenahraje. Bohužel se to nedá nějak ladit a na žádnou chybu to nespadne, tak nevím čeho se chytit :-( Nastavení cest v TexylaPresenter-u mám správné..

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Hm, to mi připomíná, že jsem ještě nezaktualizovat Texylu ke stažení. Ale že se to nenahraje, to je stejně divný. Máš v těch adresářích právo na zápis?

mejla
Člen | 14
+
0
-

Environment::getUser()->isAllowed s tím sem nepočítal..

Za všechno může tato metoda:

protected function sendError($msg)
{
    $this->terminate(new JsonResponse(array(
        "error" => $msg,
    ), "text/plain"));
}

Kde by se ta hláška měla zobrazovat?

Jinak se omlouvám asi za stupidní otázky..

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Mohlo by to možná pak vyhodit alert na straně JavaScriptu. Hlavní je, že se ukončí zpracování a dá se zjistit, kde byla chyba.

Matúš Matula
Člen | 257
+
0
-

Ahoj,

pri nahlade nahratych suborov cez plugin files sa mi pri obrazkoch nezobrazi nahlad. namiesto linku na vygenerovanie nahladu ostane v <img src="%var%" /> . Texylu som nastavil podla navodu. Kde mam hladat chybu?

vdaka

Editoval Matúš Matula (12. 10. 2009 14:25)

Matúš Matula
Člen | 257
+
0
-

Chyba je v samotnom subore texyla.js . Treba prepisat thumbailKey na thumbnailKey
_this.options.filesThumbPath,list[i].thumbailKey

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Aha. Fixnu to.

edke
Člen | 198
+
0
-

mejla wrote:

Ještě se mi nějak nedaří rozchodit správce souborů. Po stisku tl. „Nahrát“ se zavře okno „Soubory“ a konec, soubor se do „files“ nenahraje. Bohužel se to nedá nějak ladit a na žádnou chybu to nespadne, tak nevím čeho se chytit :-( Nastavení cest v TexylaPresenter-u mám správné..

Riesim zrejme rovnaky problem, stravil som nad tym par hodin, problem vyzera nasledovne:

ajaxupload.js:

45:	eval("var data = " + content + ";");

content by mal vyzerat napriklad takto:

{"filename":"\/files\/file.pdf","type":"file"}

vyzera ale takto:

<pre>{"filename":"\/files\/file.pdf","type":"file"}</pre>

Odkial sa tam ale to pre berie, nemam ponatia. Ako uz mejla pisal, tazko sa to debuguje, ani vo firebugu nie je v console vidiet ziadne requesty. Testujem len priamo TexylaPresenter, ten pri odoslani formulara vrati json spravne. Ale ako to bezi realne, ked ho dopytuje texyla, nemam ponatia …

edke
Člen | 198
+
0
-

Hmm, zeby posun ?

do startupu som pridal:

Debug::disableProfiler();
RoutingDebugger::disable();

Ale ta podstatna zmena je asi toto:

public function actionUpload() {
...

- $this->terminate(new JsonResponse($this->payload, "text/plain"));
+ $this->terminate(new JsonResponse($this->payload, "text/html"));
}

Nerozumiem preco, text/plain mi pride logickejsie, ale po tejto zmene mi js prebehne a zobrazi sa image plugin/link plugin a vyplnena adresa obrazku. Nie je ale vyplneny popis. Vyplni sa, ak zvolim subory znovu a vyberiem obrazok.

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Dej tam text/plain a stahni si aktuální Texylu. Ten content tam měl pre, protože prohlížeče si pro text/plain představí <pre>sdgfdgf</pre>. Čili verze nová do contentu dává $(el).text() místo el.innerHtml.

edke
Člen | 198
+
0
-

Honza M. wrote:

Dej tam text/plain a stahni si aktuální Texylu. Ten content tam měl pre, protože prohlížeče si pro text/plain představí <pre>sdgfdgf</pre>. Čili verze nová do contentu dává $(el).text() místo el.innerHtml.

Hm, pozeram na svn a odvcera tam nevidim ziadnu zmenu. Aktualizoval si nieco ? Lebo ja som vcera pracoval s latest texylou z svn-ka (svn checkout http://texyla.googlecode.com/svn/trunk/ texyla-read-only).

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Aha já to asi opravil jen v té produkční

edke
Člen | 198
+
0
-

Honza M. wrote:

Aha já to asi opravil jen v té produkční

Aha :) A nemozes to nahodit aj do svn ? Cez svn si viem pekne pustit rebase v gite, a mergnut moje zmeny.

edke
Člen | 198
+
0
-

Matúš Matula wrote:

Chyba je v samotnom subore texyla.js . Treba prepisat thumbailKey na thumbnailKey
_this.options.filesThumbPath,list[i].thumbailKey

Hm, pozeram ze rovnako aj tento problem nie je v SVn fixnuty, trosku mi to trvalo, kym som objavil, preco sa thumbs nezobrazuju :) Prestal si podporovat to SVN ? Alebo existuje ine ? Da sa nejako inac este dostat k unminified sources ?

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Já jsem si vývojovou verzi děsně rozvrtal, když jsem se pokoušel dělat tam nějaké revoluční změny. Pak jsem na Texyle přestal pracovat a jen jsem opravil pár chyb v té produkční. Teď bych se ale k vývoji zas rád vrátil, takže buď dám SVN do pořádku a nebo zkusím GIT.

edke
Člen | 198
+
0
-

Honza M. wrote:

Já jsem si vývojovou verzi děsně rozvrtal, když jsem se pokoušel dělat tam nějaké revoluční změny. Pak jsem na Texyle přestal pracovat a jen jsem opravil pár chyb v té produkční. Teď bych se ale k vývoji zas rád vrátil, takže buď dám SVN do pořádku a nebo zkusím GIT.

Super sprava :) Ak by sa ti chcelo, mohol by si niekde zavesit aktualne sources ? A idem prihodit par veci do „Knihy priani a staznosti“ :-)

kravčo
Člen | 721
+
0
-

Honza M. napsal(a):

Teď bych se ale k vývoji zas rád vrátil, takže buď dám SVN do pořádku a nebo zkusím GIT.

Skús GIT… po mesiaci nebudeš ľutovať…

lactarius
Člen | 47
+
0
-

Ahoj vespolek,

Texylu s presenterem jsem rozchodil – v jednoduché testovací miniaplikaci bez routování. Nastavení cest tedy vypadá cca. takto:

<script type="text/javascript">
$.texyla.setDefaults({
  previewPath: "\/index.php?action=preview&presenter=Texyla",
  baseDir: "\/",
  iconPath: "\/" + "texyla/icons/%var%.png",
  // soubory
  filesPath: "\/index.php?action=listFiles&presenter=Texyla",
  filesThumbPath: "%var%",
  filesIconPath: "\/" + "texyla/plugins/files/icons/%var%.png",
  filesUploadPath: "\/index.php?action=upload&presenter=Texyla"
});
</script>

se zapnutým routováním takto:

<script type="text/javascript">
$.texyla.setDefaults({
  previewPath: "\/informace\/texyla\/preview\/",
  baseDir: "\/",
  iconPath: "\/" + "texyla/icons/%var%.png",
  // soubory
  filesPath: "\/informace\/texyla\/list-files\/",
  filesThumbPath: "%var%",
  filesIconPath: "\/" + "texyla/plugins/files/icons/%var%.png",
  filesUploadPath: "\/informace\/texyla\/upload\/"
});
</script>

Přesunul jsem příslušné soubory do větší aplikace a dosáhl spuštění texyly. Toť vše – při pokusu o zavolání preview nebo listFiles program skončí někde „ve vzduchu“.

Edit: TexylaPresenter nebyl v resources. Ale problém bude jinde – firebug hlásí toto:

uncaught exception: [Exception... "Component returned failure code: 0x805e000a [nsIXMLHttpRequest.open]" nsresult: "0x805e000a (<unknown>)" location: "JS frame :: http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.js :: anonymous :: line 3517" data: no]

Dočetl jsem se něco o problémech s doplňkem AddBlock Plus pro Firefox – těžko, ten nepoužívám
a v jiných prohlížečích to nefunguje taky. Chybný formát (JSON / HTML) snad taky ne – v testovací aplikaci to ve stejném „znění“ normálně chodí.

Editoval lactarius (4. 12. 2009 11:02)

Kenn
Člen | 110
+
0
-

Peru se tady s rozchozením aspoň základních funkcí, ale Nette řve při volání náhledu. Nelíbí se mu neexistující šablona, když ji vytvořím (teoreticky blbost, když skript volá terminate), tak sice neřve, ale náhled je prázdný.

A to nemluvím o tom, že jsem si skripty musel upravit ručně, protože s WebLoaderem to vůbec nenačte ten skript, ale to jsou detaily.

Používal jsem dev verzi někdy ze začátku roku, zkusil jsem upgrade na poslední a pořád stejná chyba. Máte někdo nějaké návrhy?

cuga
Člen | 210
+
0
-

chci texylu pouzit v redakcnim systemu, kde kazdy clanek bude mit svou slozku, napr. upload/2130/ kde bude mit svoje soubory, a je potreba, aby se dynamicky menila vychozi slozka a aby se eventuelne nedalo dostat nad ni. jak tohle nastavit?

Honza Marek
Člen | 1664
+
0
-

Vem si ten výchozí TexylaPresenter jako inspiraci a vyrob si vlastní. Fantazii se meze nekladou.

cuga
Člen | 210
+
0
-

no ja spis potrebuju, jestli to nejde udelat nejak dynamicky… pro ruzne prezentery ruzne nastaveni adresaru…

Oggy
Člen | 306
+
0
-
uncaught exception: [Exception... "Component returned failure code: 0x805e000a [nsIXMLHttpRequest.open]" nsresult: "0x805e000a (<unknown>)" location: "JS frame :: http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.js :: anonymous :: line 3517" data: no]

mám stejný problém…vyřešilo se to nějak?

romansklenar
Člen | 655
+
0
-

Oggy napsal(a):

uncaught exception: [Exception... "Component returned failure code: 0x805e000a [nsIXMLHttpRequest.open]" nsresult: "0x805e000a (<unknown>)" location: "JS frame :: http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.js :: anonymous :: line 3517" data: no]

mám stejný problém…vyřešilo se to nějak?

Nějak se to množí, hlásím taky stejný problém. Stejný postup jako popisoval lactarius: demo ok, po napojení na aplikaci se texyla správně vykreslí, ale při vyvolání náhledu chyba. V hlavičce (<head>) jsou nalinkovány stejné knihovny jako v demu.

EDIT: Doctype HTML5

sventek
Backer | 16
+
0
-

Ahoj,

texylu se mi podařilo úspěšně zprovoznit, ale bojuju ještě trochu s jejíma pluginama. Třeba pro zobrazení youtube videa – aby se po zobrazení náhledu ukázalo jak má.

Přiložený příklad (u texyly) jsem si prošel a je mi to myslim celkem srozumitelné. Jenže když jsem to zkusil aplikovat, tak se stane to, že při zobrazení náhledu se asi něco stane Apachovi (vyhodí to nabídku debugu ve Visual Studiu, že je problém v v_apache.exe [4944]. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli jste někdo narazili na podobný problém, nebo jestli vás nenapadá někoho, čím by to mohlo být.

Edit: tak dělá mi to jenom localhost, tak to řešit nejspíš nebudu …

Editoval sventek (19. 9. 2010 20:45)