Jak využít data z databáze na Google mapy

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
PavelS
Člen | 66
+
0
-

Ahoj,

můžete mi někdo poradit, jak dostat data z databáze do formátu vhodného pro google mapy?
Výsledky databázového dotazu jsem si převedl na pole a následně zakódoval do formátu json v proměnné v šabloně. Ovšem google mapy chtějí ten json na externí adrese. Určitě tento problém řešili desítky lidí předmnou, máte někdo ucelený návod jak na to, případně jestli se nějak dá využít ta proměnná ve které je json a kterou už mám?

Děkuji.

CZechBoY
Člen | 3608
+
0
-

Ja vkladam pole json normalne do latte scriptu a jde to. Asi pujde i samostatny request, kde posle proste json.

S cim teda konkretne mas problem?

PavelS
Člen | 66
+
0
-

CZechBoY napsal(a):

Ja vkladam pole json normalne do latte scriptu a jde to. Asi pujde i samostatny request, kde posle proste json.

S cim teda konkretne mas problem?

No prostě mi nefunguje map.data.loadGeoJson({$json});
Je potřeba ten select nějak upravit než z něj udělám json?

PavelS
Člen | 66
+
0
-

Oli napsal(a):

https://github.com/…GoogleMapAPI ;-)

Využít cizího kódu bohužel neumím, nevím, jak to zařadit do svého projektu, ale díky za tip.

Oli
Člen | 1215
+
0
-

Zařadíš to úplně jednoduše pomocí composeru. Pak si nalinkuješ 2 javascriptový soubory a naplníš nette komponenty. A to je vše. Jestli cokoli z toho neumíš, tak se ti to stejně bude do budoucna hodit! ;-)

Btw. já vykreslení mapy řeším takhle a markery se potom donačtou pomocí

$this->getPresenter()->sendResponse(new JsonResponse($this->markers));

už to jde zapsat i líp, psal jsem to ještě pro nette 2.1 asi. $this->markers je asociativní pole…