vlastní SMTP server a příjem na seznamu

Upozornění: Tohle vlákno je hodně staré a informace nemusí být platné pro současné Nette.
Altimit
Člen | 82
+
0
-

Dobrý den, řeším teď problém.
Mám na vps od wedosu smtp server, který funguje, ale když chci odeslat mail na domény @gmail.com, @seznam.cz, @email.cz @outlook.com tak dorazí pouze na @gmail.com, ale když to odešlu z web-clienta (roundcube) z toho samého emailu tak to dojde na seznam i na email, ale z nette mi to tam nepřijde zde mám nastavení smtp v nette:

$parrms = array('email' => $values->email,
                'string' => $string);
            $mail->addTo($values->email)
                    ->setFrom('Registrace na webu | Altisek.eu <no-reply@altisek.eu>')
                    ->setSubject('Dokončení registrace.')
                    ->setHtmlBody($latte->renderToString(__DIR__ . '/../../FrontModule/templates/Sign/email.latte', $parrms));
            $mailer = new \Nette\Mail\SmtpMailer(array(
                'host' => 'localhost',
                'username' => 'no-reply@altisek.eu',
                'password' => '<heslíčko>',
                'secure' => 'none',
            ));
            $mailer->send($mail);

Díky za rady a pomoci.

Hurass
Člen | 114
+
0
-

Nepadá ti to do spamu? Určitě se email odešle na všechny adresy?

Altimit
Člen | 82
+
0
-

Právě, že nepadá.. vůbec tam nedorazí
ono to z clienta, který je přes ten samý server napojený to jde, ale když se napojí web na smtp tak ne..

Hurass
Člen | 114
+
0
-

Když se přihlásíš do schránky, ze které přes SMTP odesíláš email ve své aplikaci, vidíš tam odeslané všechny emaily?

ViPEr*CZ*
Člen | 817
+
0
-

No lepší bude možná se podívat do email logu přímo na tom VPS, zda-li to odchází a zda-li tam nebude vidět nějaká chyba.

her-ur
Člen | 20
+
0
-

Také je dobré ten SMTP server správně nastavit. SPF, DKIM, DMARC je takový základ. Pak se dá řešit ještě spoustu jiných parametrů, ale to už je spíše na server admina.

iguana007
Člen | 970
+
0
-

Zkus si před odesláním ještě zavolat toto:

$mailer->commandArgs = '-r no-reply@altisek.eu';
akadlec
Člen | 1326
+
0
-

A do té schránky ze které to posíláš si se díval? Zda ti tam nepřišli odpovědi o tom že zpráva byla zamítnuta.

Altimit
Člen | 82
+
0
-

už se mi to podařilo zprovoznit.
Problém byl v ověření domény (secure ⇒ ssl) ssl změnit na none a chodí to normálně..
Ten seznam je celý divný, ale hlavně, že to nějak funguje :D